Civilinės saugos tarnyba paskelbė, kad šiuo metu 108 237 žmonės yra arba gydomi ligoninėse, arba sveiksta namuose testams parodžius užsikrėtimą naujuoju koronavirusu. Tai 20-čia mažiau už sekmadienį paskelbtą tos dienos sergančiųjų skaičių.

„Pirmą kartą pamatėme naują teigiamą įvykį: šiuo metu užsikrėtusiųjų skaičius sumažėjo“, – žurnalistams sakė Civilinės saugos tarnybos vadovas Angelo Borrelli.

Mirčių skaičius Italijoje išaugo 454 ir dabar siekia 24 114; ši šalis pagal COVID-19 aukų skaičių užima antrą vietą pasaulyje po JAV.

Tačiau dauguma Italijos gydytojų mano, kad mirties ir užsikrėtimo atvejų skaičius šalyje yra daug didesnis, nei oficialiai pranešama.

Žmonės, kurie mirė namuose ar pagyvenusių žmonių globos įstaigose, neįtraukiami į oficialią statistiką, o kai kuriuose labiausiai nukentėjusiuose regionuose tikrinami tik tie asmenys, kuriems pasireiškia sunkiausi simptomai.

Tačiau esamų oficialių užsikrėtimo atvejų skaičiaus mažėjimas yra svarbus Italijai svarstant, kokius apribojimus panaikinti ir kuriuos pratęsti, kai gegužės 4 dieną baigsis dabartinis karantinas.