Gelbėtojai rankomis atkasinėja kūnus iš pirmojo vagono, kurį užgriuvo didžiulė masė akmenų ir purvo; nelaimė įvyko apie 9 val. vietos (10 val. Lietuvos) laiku tarpeklyje tarp Kastelbelo ir Lačeso.

Tik eilė medžių neleido purvo ir akmenų masei nuversti traukinį į Adidžės upę. Sužeistieji į ligoninę gabenami sraigtasparniu.

"Patvirtinta, jog žuvo devyni, 28 sužeisti, septynių būklė sunki", - sakė vokiškos Bolcano provincijos gubernatorius Luisas Durnwalderis, kuris dar pridūrė, kad aukų skaičius, matyt, dar didės.

Provincijos vyriausybės patarėjas transporto reikalais Thomas Widmanas sakė, jog nuošliaužą tikriausiai sukėlė prieš kelias dienas sprogęs irigacijos vamzdis, iš kurio tekantis vanduo prisotino žemes virš geležinkelio.

Tiriamas iš sudužusio traukinio ištrauktas savirašis.

Ta geležinkelio linija, atidaryta 2005 metais, laikoma viena iš moderniausių geležinkelio magistralių šalyje, nurodė ANSA.

Pirmadienio avarija yra rimčiausia Europoje nuo vasario mėnesio, kai prie Belgijos sostinės Briuselio per piko valandą susidūrus dviem priemiestiniams traukiniams, žuvo 18 žmonių.

Italijoje rimčiausia traukinių avarija iki šiol įvyko 2005 metų sausį, kai prie Bolonijos keleiviniam traukiniui susidūrus su prekybiniu sąstatu, 17 žmonų žuvo, o dar 60 buvo sužeista.