Vyras, įvardijamas tik kaip ponas P., į ligoninę buvo paguldytas praėjusią savaitę, o trečiadienį jis jau sveikas išleistas namo, paskelbė jo gimtojo Riminio miesto savivaldybė.

„Būtent tamsiausiais laikais tokios istorijos turi gilesnę prasmę“, – teigė Riminio vicemerė Gloria Lisi.

Primindama, kad ponas P. gimė pačiame ispaniškojo gripo įkarštyje, kuris 1918–1920 m. nusinešė daugiau nei 50 mln. žmonių gyvybes, G. Lisi sakė, kad senolios atsigavimas suteikia „vilties mūsų visų ateičiai“.

Senyvo amžiaus žmonėms COVID-19 kelia ypač didelį pavojų.

Praeitą savaitę Italijos nacionalinis sveikatos institutas paskelbė, kad šalyje vidutinis mirtingumas nuo COVID-19 yra 7,1 proc., tačiau vyresnių nei 90 metų amžiaus žmonių grupėje mirtingumas išauga net iki 22,9 proc.
Riminis yra Emilijos-Romanijos regione, kuris yra vienas iš labiausiai koronaviruso paveiktų Italijos regionų, pagal užsikrėtusiųjų skaičių atsiliekantis tik nuo Lombardijos.

Per pastarąsias 24 val. Italijoje nuo koronaviruso mirė 662 žmonės. Iš viso šalyje ši liga pasiglemžė jau 8 165 gyvybes. Iš viso Italijoje patvirtinti 80 539 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, įtraukiant ir pasveikusius asmenis. Kasdien šis skaičius išauga vidutiniškai 8,3 proc.