Iš viso skaudžiausiai nuo šio viruso visame pasaulyje nukentėjusiose Italijoje jau mirė 6 tūkst. 77 žmonės. Šalis gyvena itin griežto karantino sąlygomis.

Vyriausiasis Italijos Kaznigo miesto dvasininkas G. Berardelli mirė praeitą savaitę „Lovere“ ligoninėje. Kaip teigia ligoninės atstovai, dvasininkas atsisakė naudoti jam parapijiečių nupirktą respiratorių ir atidavė jį jaunesniam pacientui.

Kai miesto gatvėmis į amžinojo poilsio vietą buvo lydimas kunigo karstas, vietiniai iš balkonų ir pro langus su juo atsisveikino aplodismentais. Pranešama, kad oficialių laidotuvių dėl susiklosčiusios situacijos nebuvo.

Antradienį, kovo 24 dieną, popiežius Pranciškus meldėsi už nuo COVID-19 mirusius kunigus ir dvasininkus, „dėkodamas Dievui už jų didvyrišką pavyzdį tarnaujant sergantiems“.

Italija antradienį pranešė apie didelį naujų mirčių nuo koronaviruso augimą: šalyje užfiksuoti dar 743 mirties atvejai; šis šuolis sulaužė dviejų dienų tendenciją, suteikusią vilčių, kad epidemija gali imti slopti.

Toks mirčių skaičius buvo antras didžiausias užregistruotas Italijoje nuo krizės pradžios, tačiau civilinės saugos agentūra teigė, kad nors naujų mirties atvejų skaičius pirmadienį padidėjo, infekcijos plitimas lėtėja.