Gydytojui Marcello Natali nustatyta dviguba pneumonija, pirmiausiai jis gulėjo Kremonos miesto ligoninėje, o vėliau buvo nugabentas į Milaną.

Viename iš paskutinių interviu, kuriuos M. Natali davė prieš tai, kai jam buvo nustatytas COVID-19, sakė, kad jam tenka dirbti be pirštinių, nes jos tiesiog pasibaigė.

Gydytojas taip pat pasakojo, kad nuo vasario 28 d. Kodonjo mieste ir netoliese esančiame Kazale 14 iš 35 gydytojų buvo gydomi arba buvo karantine.

„Nebuvome pasiruošę koronavirusui (…)“, – teigė M. Natali.

M. Natali mirtį patvirtino Italijos bendrosios praktikos gydytojų federacijos atstovas, kuris taip pat kenčia nuo koronaviruso sukeltos dvigubos pneumonijos.

„Tai karas“, – teigė atstovas.

Tuo metu federacijai priklausanti Paola Pedrini sakė, kad vien Bergamo provincijoje serga 110 iš 600 gydytojų.

„Padėtis nepagerėjo nuo vasario pabaigos. Gavome šiek tiek kaukių, pirštinių komplektų, daugiau nieko. Paprastai kaukė yra tinkama naudoti pusę dienos, bet čia ji naudojama savaitę“, – teigė ji.

„Mes daug konsultuojame telefonu, kai įmanoma, kad išvengtume viruso plitimo ir kontakto su besimptomiais asmenimis, kurie vis dar nešioja virusą“, – sakė moteris.

Italija yra viena iš labiausiai nuo koronaviruso kenčiančių Europos šalių. Per parą nuo antradienio šalyje mirė 475 žmonės, o bendras koronaviruso aukų skaičius šalyje išaugo iki 2 978. Užsikrėtusiųjų – beveik 36 000.