„Gydytojai man pasakė, kad užsikrėčiau Covid-19“, – parašė jis tviteryje. Politikas pridūrė, kad jaučiasi gerai, bet kelias artimiausias dienas jis turės praleisti namuose.

Anksčiau mėginius dėl koronaviruso davė visi Lombardijos srities tarybos nariai, kadangi vienam iš regiono vadovo Attilio Fontanos patarėjų, taip pat jo padėjėjai buvo diagnzuotas kronavirusas. Be to, Italijoje tarp infekuotųjų yra jau dviejų miestų merai.

Naujausiais duomenimis, Italijoje patvirtinti 4636 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, 197 infekuotieji mirė, daugiau kaip 500 pasveiko.

Naujojo koronaviruso Covid-19 sukelto susirgimo protrūkis buvo užfiksuotas praėjusių metų gruodžio pabaigoje Kinijos Uhano mieste, kuriame gyvena 12 milijonų žmonių. Pasaulio sveikatos organizacija pripažino jį tarptautinio masto nepaprastąja situacija. Be Kinijos, infekuotųjų rasta daugiau kaip 90-yje šalių.

Šeštadienį oficialus Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) atstovas Tarikas Jašarevičius informavo, kad pasaulyje patvirtinti 101 827 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, 3 484 infekuotieji mirė.