Lombardijoje, kur nuo šio viruso mirė trys žmonės, buvo imtasi karantino ir kitokių saugumo priemonių, mėginant suvaldyti ligos protrūkį, pranešė regiono sveikatos apsaugos departamentas.

Pasak Italijos civilinio saugumo departamento vadovo Angelo Borrellio, šalyje koronavirusas diagnozuotas daugiau nei 150 žmonių. Tai yra daugiau nei bet kurioje kitoje Europos valstybėje.

Lombardijoje uždaryti 10 miestelių, kaimyniniame Veneto regione – dar vienas. Iš viso apie 50 tūkst. gyventojų uždrausta išvykti.

Regiono valdžia taip pat nurodė uždaryti žmonių susibūrimo vietas, tokias kaip barai, restoranai ir klubai.

Koronaviruso plitimas šalyje sutrikdė didelius renginius, tarp jų – Milano mados savaitę ir Venecijos karnavalą. Tuo tarpu „Serie A“ futbolo lygos varžybos buvo atidėtos, o Milano „La Scala“ teatre atšauktos kelios operos.

Dauguma užsikrėtusiųjų Italijoje gyvena šiauriniame Lombardijos regione. Manoma, kad italai koronavirusu užsikrėtė nuo „pirmuoju pacientu“ vadinamo 38-erių vyro.

Šiuo metu tyrėjai atkuria vyro veiksmus minutės tikslumu – kur miegojo, valgė ir vaikščiojo – kad nustatytų visus žmones, kurie galėjo turėti kontaktą su juo.

Austrija dėl viruso pavojaus sustabdė susisiekimą traukiniais su Italija


Austrija dėl naujo koronaviruso pavojaus sustabdė visus traukinius, važiuojančius į Italiją ir iš jos, pranešė pareigūnai.

Sprendimas buvo priimtas kilus nuogąstavimams, kad sekmadienį vakare viename traukinyje buvo du žmonės, galbūt užsikrėtę virusu COVID-19. Šis traukinys buvo sustabdytas prie Brenerio perėjos Italijos pusėje, sakė austrų vidaus reikalų ministras Karlas Nehammeris, kurį citavo Austrijos transliuotojas ORF.

Traukinys važiavo iš Venecijos į Miuncheną. Austrija, kuri pietuose ribojasi su Italija, reiškė susirūpinimą dėl neseniai kilusio COVID-19 protrūkio Italijos šiaurėje.

Italijoje užregistruotų užsikrėtimo naujuoju virusu atvejų skaičius padidėjo iki 152 ir yra didžiausias už Azijos ribų.

Sparčiai didėjant užsikrėtusiųjų skaičiui ir mirus jau ketvirtam pacientui, Italija skuba stabdyti viruso plitimą ir atšaukė Venecijos karnavalą, kuriame paprastai dalyvauja tūkstančiai žmonių, ir svarbias futbolo rungtynes ligos protrūkio regione, be to, uždarė teatrus, tarp jų Milano „La Scala“.

Susirūpinimas didėja visoje Europoje, įskaitant Austriją, kuri galvoja uždaryti savo sienas, jei padėtis pablogėtų.

Kinijoje koronavirusas pareikalavo dar 150 žmonių gyvybių


Kinijoje mirusiųjų nuo naujojo koronoviruso infekcijos pirmadienį padaugėjo iki 2 592, Nacionalinei sveikatos apsaugos komisijai pranešus dar apie 150 aukų, iš kurių visos, išskyrus vieną, buvo užregistruotos epidemijos epicentre – Hubėjaus provincijoje.

Pirmadienį aukų skaičius buvo vėl padidėjęs – sekmadienį buvo paskelbta apie 97 aukas

Komisija taip pat patvirtino 409 naujus užsikrėtimo atvejus žemyninėje Kinijoje. 398 jų buvo Hubėjuje.

Daugelis provincijų pranešė neužfiksavusios naujų užsikrėtimo atvejų jau kelias dienas iš eilės, bet Hubėjuje ir kai kuriose šalyse, neskaitant Kinijos, padėtis blogėjo.

Ne Hubėjuje pirmadienį mirė tik vienas žmogus – pietinėje Hainano provincijoje virusas COVID-19 pareikalavo 55 metų gydytojo gyvybės, pranešė valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“.

Koronavirusas išplito daugiau kaip 25 šalyse ir kelia didėjantį susirūpinimą dėl naujų protrūkio židinių Europoje, Vidurio Rytuose ir Azijoje.

Irane patvirtintų viruso aukų skaičius išaugo iki aštuonių, todėl aplinkinės valstybės uždraudė keliones į šią šalį.

Vis tik Kinijoje šiuo metu per dieną užregistruojamų naujų užsikrėtimo atvejų skaičiai yra pastebimai sumažėję nuo buvusių protrūkio pradžioje.

Kita vertus, tarnybos sukėlė neaiškumų, ne kartą keisdamos užsikrėtusiųjų skaičiavimo metodus.