Šeštadienį paskelbta, kad Italijoje nuo koronaviruso mirė du žmonės – šalyje patvirtintas pirmasis europiečio mirties nuo koronaviruso atvejis.

Užsikrėtusių koronavirusu skaičius perkopė 100, sekmadienį paskelbė šiaurinio Lombardijos regiono prezidentas.

Attilio Fontana SkyTG24 televizijos žurnalistams sakė, kad visoje Italijoje yra „daugiau nei 100 atvejų“, vien Lombardijos regione, kurio sostinė yra Milanas, virusu užsikrėtę 89 žmonės.

Šeštadienį Italijos valdžia skelbė apie 79 užsikrėtimo atvejus, tačiau šis skaičius ir toliau auga.

Pagrindinis tikslas „yra kiek įmanoma efektyviau apriboti virusą, kad šis neplistų už tam tikros teritorijos ribų“, – skubaus kabineto posėdžio metu sakė sveikatos apsaugos ministras Roberto Speranza.

Italijos premjeras Giuseppė Contė tvirtino, kad policija, jei prireiks ir karinės pajėgos, asmenims neleis nei patekti į šiuos miestus, nei iš jų išvykti.

Jis teigė, kad ši priemonė bus taikoma dešimtyje miestų maždaug 60 km į pietryčius nuo Milano, kur gyvena apie 50 000 žmonių, ir Vo mieste kaimyniniame Veneto regione – šiame mieste yra apie 3 000 gyventojų.

„Mūsų tikslas – apsaugoti Italijos gyventojų sveikatą“, – sakė G. Contė.

Civilių apsaugos agentūros vadovas Angelo Borrellis teigė, kad užsikrėtusiųjų koronavirusu skaičius per pastarąsias dienas išaugo iki 76, tarp jų – ir du mirties atvejai.

54 užsikrėtimo atvejai patvirtinti Lombardijos regione, kuriame yra Milanas, kaimyniniame Veneto regione užfiksuota 17 susirgimo atvejų, Emilijos-Romanijos regione – du ir vienas Piemonte.

Italijos vyriausybė taip pat nusprendė atšaukti visas sporto varžybas Lombardijoje ir Venete sekmadienį.

Italija stabdo Venecijos karnavalo renginius dėl plintančio koronaviruso

Italijos pareigūnai sekmadienį pranešė, kad nutraukiami žymiojo Venecijos karnavalo renginiai, siekiant sustabdyti naujojo koronaviruso plitimą.

Toks sprendimas priimtas užsikrėtusiųjų naujuoju koronavirusu skaičiui Italijoje pasiekus 133.

Veneto administracijos vadovas Luca Zaia (Luka Dzaja) sakė, kad renginiai stabdomi nuo sekmadienio vakaro.

Karnavalas, kasmet pritraukiantis dešimtis tūkstančių lankytojų, turėjo tęstis iki antradienio.

Pareigūnų teigimu, Venecijoje koronavirusas COVID-19 diagnozuotas trims žmonėms. Visi jie yra įkopę į 9-ą dešimtį ir yra hospitalizuoti, jų būklė kritinė.

Beveik visi Italijoje patvirtinti koronaviruso atvejai yra šiaurinėje šalies dalyje, įskaitant šiaurės rytinį Veneto regioną, kuriam priklauso ir Venecija.

Keliolika šiaurinių Italijos miestelių buvo uždaryti. Tai reiškia, kad į juos neįleidžiami ir iš jų neišleidžiami žmonės.

Bergamo oro uoste – atidėtas skrydis į Vilnių ir kaukių trūkumas

Šiuo metu Milano Bergamo oro uoste esanti „Delfi“ skaitytoja pranešė, kad 18 val. vietos laiku turėjęs įvykti skrydis į Vilnių atidėtas beveik trims valandoms. Dabar skrydis numatomas 20:55 val. (21:55 Lietuvos laiku).

Lietuvė pasakojo, jog įprastai pilnos duty free parduotuvės šiuo metu tuščios. „Toks įspūdis, kad niekas po parduotuves nenori vaikščioti“, – sakė ji.

 Bergamo oro uostas
 Bergamo oro uostas

Panašu, kad vienintelis dalykas, galintis paskatinti apsilankyti parduotuvėje – medicininės kaukės ir dezinfekciniai skysčiai. Tačiau jų čia jau kurį laiką nebėra – skaitytoja pasidalijo nuotraukomis, kuriose matomi iškabinti užrašai, jog šios prekės išparduotos.

Panašūs užrašai iškabinti ir ant kabineto, kur suteikiama pirmoji pagalba, durų. Vadinasi, kaukių žmonės ieško ir ten.

 Bergamo oro uostas

„Oro uoste visi, kas turi, dėvi kaukes, tačiau papildomos patikros nėra, kur įsigyti kaukių – taip pat“, – įspūdžiais dalijosi skaitytoja.

Italijoje – jau trys mirtys nuo koronaviruso

CNN pranešė, kad sekmadienį Italijoje nuo koronaviruso mirė jau trečias asmuo.

Šiuo metu Italija yra didžiausias pasaulyje ligos židinys, kuris nėra Azijoje. Italijos medikai naująjį koronavirusą diagnozavo jau 152-iem pacientams.