Apie tai praneša leidinys „La Repubblica“.

Verslininkas yra labiausiai su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu siejamų milijardierių sąraše ir reguliariai susitikdavo su juo Kremliuje.

67 metų P. Avenas neseniai dėl sankcijų atsistatydino iš didžiausio Rusijos komercinio banko „Alfa-Bank“ direktorių tarybos pirmininko pareigų. Anksčiau jis buvo prezidento Boriso Jelcino vyriausybės tarptautinės ekonomikos ministras.

Žurnalo „Forbes“ duomenimis, oligarchas turi daugiau nei 5 milijardus dolerių ir yra 529-oje vietoje tarp turtingiausių pasaulio žmonių.

Areštuotas nekilnojamojo turto kompleksas „Maureeena“ yra apie 4 mln vertės. Tai seniausia vila mažame Porto Rafaelio kaimelyje.

Žinoma, kad šalia šio dvaro 2015 metais netikėtai mirė milijardieriaus žmona – jachtoje ją ištiko širdies smūgis.

Primename, kad anksčiau Italijoje buvo konfiskuotos Rusijos verslininkų Aleksejaus Mordašovo ir Genadijaus Timčenkos jachtos. Jachta „Lady M“ buvo sulaikyta Imperijos miesto uoste, o laivas „Lena“ – San Reme. Procesas vyko, dalyvaujant jų savininkų advokatams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės