Italijos vyriausybė apie ribojimų švelninimą paskelbė penktadienį, net ir po to, kai Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) ir kiti ekspertai įspėjo, kad toks žingsnis gali būti skubotas.

Šiuo metu šešiolika Italijos regionų yra priskiriami mažesnės rizikos „geltonai zonai“, o penki – Sicilija, Sardinija ir Apulja šalies pietuose bei Umbrija ir Pietų Tirolis – vis dar priskiriami „oranžinei zonai“.

Romoje, kuri yra geltonai zonai priskiriamame Lacijaus regione, duris atvėrė Koliziejus ir kitos turistų lankomos vietos, kaip Panteonas ir Borgezės galerija.

Vatikanas taip pat sušvelnino apribojimus. Žmonės vėl gali apsilankyti Vatikano muziejuose ir Siksto koplyčioje po 88 dienas trukusio uždarymo, kuris buvo ilgiausias nuo Antrojo pasaulinio karo.

Oranžinėje zonoje esantys barai ir restoranai gali teikti tik išsinešimo arba pristatymo į namus paslaugas. Šioje zonoje gyvenantys žmonės negali išvykti iš savo gyvenamosios vietos, išskyrus dėl darbo arba skubių poreikių. Muziejai lieka uždaryti.

Be kita ko, visoje šalyje toliau lieka galioti naktinė komendanto valanda – nuo 22.00 val. vakaro ir 5.00 val. ryto.

Italija patenka tarp labiausių koronaviruso pandemijos paveiktų šalių pasaulyje. Šalyje iki šiol patvirtinta per 2,5 mln. užsikrėtimo koronaviruso infekcija atvejų ir beveik 88 500 mirčių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)