Mokslininkai nori išsiaiškinti, kiek ilgai italai „gali ištverti uždarymą“ dėl koronaviruso pandemijos, rašoma straipsnyje.

Premjeras Giuseppe Conte šią savaitę paskelbs naujas socialines gaires; jos galėtų apimti ir tokius testus, nurodo laikraštis.

Italijoje nuo pirmos kovo pusės galioja vis labiau griežtinamas karantinas. Šios priemonės buvo atkartotos ir daugumoje kitų Europos šalių.

60 mln. Italijos piliečių draudžiama be reikšmingos priežasties nueiti toliau nei 200 m nuo savo namų.

Padaugėjo pranešimų apie smurtą namuose ir mokslininkai nuogąstauja dėl tokios izoliacijos poveikio pagyvenusiems ir pažeidžiamesniems žmonėms.

G. Conte vyriausybė šiuo metu tariasi, kaip galėtų atšaukti nurodymą neiti iš namų ir atnaujinti verslą, kol dar nėra jokių vaistų ar skiepų nuo koronaviruso.

Oficialiai virusas Italijoje pražudė 23 660 žmonių; pagal koronavirusinės infekcijos aukų skaičių šalis nusileidžia tik Jungtinėms Valstijoms. Vis dėlto tikrasis aukų skaičius gali būti daug didesnis, nes į oficialius skaičius neįtraukiama dauguma mirties senelių ar slaugos namuose atvejų.

Tikimasi, kad G. Conte išplės priežasčių, dėl kurių žmonėms leidžiama išeiti iš namų, sąrašą, kai dabartinės karantino taisyklės gegužės 4 dieną baigs galioti.