Vyriausybė trečiadienį patvirtino nutarimą, pagal kurį nuo gruodžio 6 d. dalyvavimas daugelyje veiklų bus galimas tik pasiskiepijus nuo COVID-19, persirgus šia liga ar turint neigiamą testą.

Gyventojai turės pateikti atitinkamą įrodymą, norėdami patekti į barus, restoranus ar renginius.

Šios taisyklės galios visoje šalyje iki sausio 15 d. Po to jos galios tik regionuose, laikomuose infekcijos plitimo zonomis.

Negana to, nuo gruodžio 15 d. mokyklų darbuotojai, policininkai, kariai ir pagalbos tarnybų darbuotojai privalės būti pasiskiepiję nuo COVID-19. Tuo metu medikai, kurie privalo būti pasiskiepiję dar nuo balandžio, turės gauti sustiprinamąją dozę.

Vadovaujantis naujosiomis taisyklėmis, Italijoje apsunks nepasiskiepijusių asmenų gyvenimas.

Nuo spalio 15 d. Italijos darbovietėse galioja taisyklės, pagal kurias į ten įleidžiami tik pasiskiepiję, persirgę ar neigiamą testą turintys darbuotojai. Analogiška taisyklė kol kas buvo taikoma tik tolimojo nuotolio kelionėse, tačiau bus išplėsta ir apims viešbučius, vietinį viešąjį transportą ir tarpregioninį geležinkelių transportą.

Italijos vadinamojo žaliojo paso galiojimas taip pat sutrumpės nuo 12 iki 9 mėnesių.

Italija pastaruoju metu fiksuoja COVID-19 atvejų šuolį. Trečiadienį šalies sveikatos tarnybos nustatė beveik 12 500 naujų infekcijos atvejų ir dar 85 mirtis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją