Tai antradienį pranešė portalas „rbc.ua“, remdamasis Karo studijų institutu (ISW).

Putino vizito metu abu diktatoriai viešai nesvarstė Rusijos įsiveržimo į Ukrainą, bet pažymėjo, kad esą Baltarusija susiduria su „Vakarų keliama grėsme“. Putinas pareiškė galįs apsvarstyti galimybę mokyti Baltarusijos karinės aviacijos įgulas naudoti „amuniciją su specialiomis kovinėmis galvutėmis“, kadangi blogėja situacija palei išorines Sąjunginės valstybės sienas.

„ISW anksčiau vertino, kad Lukašenka naudoja Baltarusijos sienų gynimo nuo Vakarų ir NATO retoriką, siekdamas išvengti dalyvavimo Rusijos invazijoje į Ukrainą. Lukašenka taip pat naudojo panašias užuominas apie galimą branduolinio ginklo dislokavimą Baltarusijoje vasario 17 d. tariamos Vakarų agresijos kontekste“, - sakoma pranešime.

Lukašenka pareiškė, kad Rusija pristatys Baltarusijai oro gynybos kompleksų S-400 ir kompleksų „Iskander“, o Putinas teigė, kad abu vadovai svarstė bendros gynybinės erdves formavimo klausimus.

ISW analitikų nuomone, Baltarusijos tiesioginis dalyvavimas Putino kare prieš Ukrainą tebėra mažai tikėtinas, kitaip Lukašenka turėtų pakoreguoti savo retoriką, kad sukurtų kokį nors įtikinamą paaiškinimą savo žmonėms, kodėl jis staiga nusigręžė nuo tariamos NATO invazijos grėsmės ir prisijungė prie pražūtingos Putino invazijos į Ukrainą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)