Antikvarinių daiktų kolekcionierius Forrestas Fennas sakosi daugiau nei prieš dešimtmetį paslėpęs bronzinę skrynią ir tokiu būdu paskatinęs žmones leistis į lobio medžioklę ir surasti brangenybių skrynią.

Kaip rašo bbc.com, į lobio paieškas leidosi tūkstančiai žmonių, nemažai jų metė darbus ir paaukojo santaupas. Keturi žmonės žuvo.

Dabar, F. Fenno teigimu, žmogus „iš rytinės šalies dalies“ pagaliau aptiko lobį.

„Jis buvo po žvaigždėtu skliautu, paslėptas vešlioje ir miškingoje Uolėtųjų kalnų vietoje. Lobis nepajudėjo iš tos vietos, kurioje aš jį paslėpiau prieš dešimtį metų“, – savo pranešime tvirtino F. Fennas, 89-erių milijonierius iš Naujosios Meksikos.

Forresto Fenno paslėptas lobis

Jis pridūrė, kad nepažįsta lobį atradusio žmogaus, tačiau, milijonieriaus manymu, 24 eilučių eilėraštis jo autobiografijoje „The Thrill of the Chase“ nuvedė vyriškį į konkrečią vietą.

F. Fennas vietos leidiniui „Santa Fe New Mexican“ taip pat sakė, kad lobį radęs vyriškis nenorėjo, jog būtų paskelbtas jo vardas, tačiau patvirtino atradimą nusiųsdamas nuotrauką.

F. Fennas pasakojo, kad į devynis kilogramus sveriančią skrynią jis įdėjo ne tik retų auksinių monetų ir senovinių papuošalų, bet ir ikikolumbinės Amerikos laikotarpio gyvūnų figūrėlių, priešistorinių kaltinių auksinių „veidrodėlių“ ir senovės Kinijos figūrėlių-veidų, raižytų iš nefrito.

Paklaustas, kaip jaučiasi dėl to, kad lobis pagaliau buvo surastas, F. Fennas dienraščiui sakė: „Net nežinau, iš dalies džiaugiuosi, o iš dalies liūdžiu, nes medžioklė baigėsi“.