Jis kalbėjo apie Ukrainos karinės aviacijos galimybes, priešo stipriąsias ir silpnąsias puses ir apžvelgė dabartinę situaciją danguje virš Ukrainos.

– Po trumpos pauzės Rusija atnaujino atakas Ukrainoje, joms naudojami Irane pagaminti dronai kamikadzės „Shahed“. Ukrainos ginkluotosios pajėgos vis sėkmingiau juos numušinėja. Gal galėtumėte paaiškinti esminius sunkumus, su kuriais susiduriama bandant perimti šiuos dronus?

– Taip, mes juos numušinėjame sėkmingai, bet to vis dar nepakanka. Galėsiu sakyti, kad mums sekasi tik tada, kai rezultatai pasieks 100 proc. Deja, šis rodiklis siekia tik 70-80 proc., todėl ir stengiamės užsitikrinti kuo įmanoma daugiau priešlėktuvinės gynybos priemonių: pradedant tradiciniais kulkosvaidžiais, montuojamais ant automobilių, net ir ant paprastų pikapų, ir baigiant rimtomis priešraketinės gynybos sistemomis bei naikintuvais.

Ir visa tai padeda perimti kuo daugiau taikinių. Ir vis tiek labai sudėtinga, nes tie dronai – maži ir lėtai judantys taikiniai. Ir gana sunku juos aptikti ir neutralizuoti, tam standartinė priešraketinė gynyba ir ginklai „oras-oras“ nelabai tinka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)