Opozicijos atstovai iš Aleksejaus Navalno komandos papasakojo, ką Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paliko savo buvusiai žmonai po skyrybų ir pasidalino nuorodomis į L. Putinos ir jos naujojo vyro paskyras socialiniuose tinkluose.

Politikas Georgijus Alburovas atkreipė dėmesį į tai, kad L. Putinos nuosavybė po skyrybų su V. Putinu liko tik butas Sankt Peterburge.

„Kol mes su susidomėjimu aiškinamės apie Rotenbergų, Šuvalovo, Putino ir kitų megarūmus, buvusi Putino žmona įformina Piterio (Sankt Peterburgo, red.) butą, kuriame gyveno dar prieš 20 metų, kuris per tą laiką spėjo pabuvoti ir motinos nuosavybė, ir sesers nuosavybė. Jokių rūmų ji neturi (dabar), mes gerai apieškojome. Užtat turi štai šitą seną butą. Juk tai puikiai parodo vidinius procesus, „pasitikėjimo ratus“ ir panašiai: sau ir draugams rūmai, o žmona lieka tame pačiame bute, kuriame gyveno 1995 metais“, – rašė G. Alburovas socialiniame tinkle „Facebook“.

A. Navalno bendražygis Aleksejus Volkovas rado L. Putinos ir jos naujojo sutuoktinio Artūro Očeriotno paskyras socialiniuose tinkluose.

A. Volkovas išsiaiškino, kad A. Očeriotnas užima buvusios pirmosios Rusijos ponios fondo direktoriaus pareigas.

„Štai yra toks Artūras Očeriotnas, kuris jau seniai yra Liudmilos Putinos fondo direktorius. Fondas oficialus ir tikras, netgi vykdo kažkokius renginius, ir Artūras tikras. Gyvas žmogus, su gyvu profiliu, daug metų egzistuojančiu ir visiškai natūraliu žmogui su tokio pobūdžio užsiėmimu: kelia pramaišiui patriotinį turinį ir šio fondo naujienas. Nėra jokio pagrindo abejoti Artūro ir jo profilio tikrumu ir egzistavimu“, – parašė politikas.

„Intriga slypi tame, kad pagal eilę registravimo dokumentų Liudmila eks-Škrebniova eks-Putina dabar turi Očeriotno pavardę… Visiškai aišku, kad jie pažįstami: Putina ir jos fondo direktorius. Ir štai Očeriotno puslapyje matau jo susirašinėjimą ir abipusius laikus su „Liudmilos Putinos“ paskyra. Na, jeigu tu žmogų pažįsti, tai nesusirašinėsi su jo suklastota paskyra! Tai yra, išeitų, kad ir Liudmila Putina „Facebook“ tikra“, – svarstė A. Volkovas.

D. Peskovas atsisakė komentuoti

Rusijos prezidento spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas antradienį atsisakė komentuoti žiniasklaidos pranešimus, kad esą buvusi Vladimiro Putino žmona Liudmila vėl ištekėjo, praneša „Interfax“.

„Jūs žinote, kad Vladimiras Vladimirovičius ir Liudmila Aleksandrovna yra išsiskyrę. Tad aš nesu įgaliotas kalbėti apie Liudmilą Aleksandrovną ir jos asmeninį gyvenimą“, – sakė D. Peskovas.

Paklaustas, ar V. Putinas ketina vesti, jo spaudos sekretorius pareiškė: „Aš nenoriu pažeisti tradicijos ir kalbėti apie prezidento asmeninį gyvenimą. Mes to nedarėme ir nedarysime ateityje“.

Žurnalas „Sobesednik“ išspausdino straipsnį, kuriame teigiama, kad buvusi Rusijos vadovo žmona Liudmila vėl ištekėjo. Leidinio duomenimis, jos išrinktuoju tapo fondo „Tarpasmeninių komunikacijų plėtros centras“ vadovas Artūras Očeretnas.

NTV pašalino iš eterio siužetą apie naują L. Putinos santuoką

Televizijos kanalas NTV iš eterio išėmė siužetą apie buvusios Rusijos prezidento žmonos L. Putinos naują santuoką. Kaip perduoda portalas „Jod“, pamatyti šį reportažą laidoje „Itogi dnia“ galėjo tik rytinės Rusijos dalies gyventojai, vėliau siužetas operatyviai pakeistas pranešimu apie susišaudymą Maskvoje, skelbia newsru.com.

Trijų minučių reportažas apie L, Putiną, paremtas žiniasklaidoje neseniai pasirodžiusiais pranešimais, buvo paskutinis antradienio, sausio 26 dienos, laidoje.

NTV žurnalistai atpasakojo leidinio „Sobesednik“ atliktą tyrimą, pagal kurį Putinų šeimos butas Sankt Peterburge buvo įformintas Liudmilos Očeretnos vardu. Taip pat jie patikrino buvusios prezidento žmonos paskyrą socialiniame tinkle „Facebook“: tai, kad L. Putina po Artūro Očeretno įrašais spaudžia „patinka“, jie įvertino kaip netiesioginį jų santykių patvirtinimą.

„Ir štai paaiškėja: Liudmila jau ne Putina! Nors jos „Facebook“ puslapyje, sprendžiant pagal viską, tikrame, ankstesnieji vardas ir pavardė. Ji kelia į internetą kačiukus, dalyvauja internetiniuose testuose, bendrauja su draugais, tarp kurių, beje, nėra viešų asmenų. Užtat yra jos numanomas vyras – „Tarpasmeninių komunikacijų plėtros centro“ direktorius, 38 metų Artūras Očeretnas“, – teigiama reportaže.

Kai atėjo laikas laidą „Itogi dnia“ rodyti „+2“ laiko juostoje Maskvos laiku, siužetas iš eterio buvo pašalintas.