Už P. Pavlopulą balsavo 233 parlamentarai iš 300. Pergalei pasiekti būtų užtekę 180 deputatų pritarimo. Jo priešininkas Nikos Alivizatos surinko 30 balų. 32 deputatai susilaikė.

P. Pavlopulą, kuris yra konstitucijos žinovas ir viešosios teisės profesorius, parėmė valdančioji partija "Syriza" ir jos koalicijos partnerė "Nepriklausomi graikai", taip pat opozicinė konservatorių partija "Nea Dimokratia", iš kurios gretų P. Pavlopulas kilęs. N. Alivizatas turėjo tik dviejų mažų partijų pritarimą.

Graikijos prezidento rinkimai 2014 metų gruodį parlamente žlugo. Todėl sausio 25-ąją buvo surengti pirmalaikiai rinkimai, kuriuos laimėjo taupymo politikos priešininkai.

Konservatorių P. Pavlopulą į prezidento postą pasiūlė kairysis A. Cipras. Taip jis norėjo įvykdyti konstitucijos reikalavimą, kad valstybės prezidentas būtų išrinktas kuo didesne balsų dauguma.

Prezidentas Graikijoje vaidina tik reprezentacinį vaidmenį, jis renkamas penkeriems metams. Dabartinio vadovo Karolo Papulijo kadencija baigiasi kovo 13-ąją.