Vienas iš jų geležiniu strypu patraukė Kalašnikovo automatą, atidengdamas apdegusią žmogaus galūnę.

Netoliese kitas vyras pažarstė pelenų krūvelę, užklojusią apdegusius palaikus.

„Palik jį ramybėje – jo net motina neatpažins“, – tarė vienas iš jų.

Tame lauke netoli Rusijos sienos Luhansko srityje – prorusiškų separatistų tvirtovėje – buvo pažirusios karinio transporto lėktuvo An-26 nuolaužos.

Tas lėktuvas buvo numuštas raketa pirmadienį po vidurdienio, sakė netoliese esančio Davydo-Mykilsko kaimo gyventojai. Ukrainos vyriausybė nurodė, kad raketa veikiausiai buvo paleista „iš Rusijos Federacijos teritorijos“.

„Jis apsisuko netoli sienos – tuomet į jį ir pataikė. Lėktuvas užsiliepsnojo ir nukrito ant žemės“, – gyventojas, vardu Sergejus, sakė grupei naujienų agentūros AFP žurnalistų, kurie apžiūrinėjo lėktuvo nuolaužas.

Pasak gyventojų, bent keli įgulos nariai iššoko iš to lėktuvo su parašiutais prieš jam sudūžtant, tačiau nežinojo, kur jie nusileido. Žmonės pasakojo matę tris išsiskleidusius parašiutus.

Vienas Ukrainos vyriausybės atstovas sakė, kad lėktuve, galinčiame skraidinti 40 žmonių, buvo aštuoni žmonės.

Po šio incidento tiek Ukrainos armija, tiek separatistų pajėgos pasiuntė komandas ieškoti likusių gyvų įgulos narių. Gynybos pareigūnai Kijeve sakė užmezgę ryšį su dviem iš jų, o sukilėliai teigia sučiupę keturis ir išsivežę apklausti.

Lėktuvas buvo perlūžęs į dvi dideles dalis – prie vieno ūkinio pastato riogsojo uodega su Ukrainos herbu, o už maždaug 200 metrų nuo jos – nulūžęs sparnas su varikliu ir propeleriu.

Aplink buvo pažirę vandens butelių, todėl tikėtina, kad tas lėktuvas skraidino atsargas.

Ukrainos pareigūnai pirmadienio popietę sakė, kad tas transporto lėktuvas skrido 6,5 kilometro aukštyje – per aukštai, kad jį būtų galima numušti iš sukilėlių naudojamų nešiojamųjų raketų sistemų. Todėl gali būti, kad jam smogė raketa, paleista „veikiausiai iš Rusijos Federacijos teritorijos“.

Praeitą mėnesį sukilėliai numušė kitą karinį transporto lėktuvą - tąsyk žuvo visi 49 jame buvę žmonės.

Naujausias incidentas įvyko tuo metu, kai Ukrainos pajėgos paskelbė padariusios pažangą puolime prieš sukilėlius aplink vieną iš pagrindinių separatistų tvirtovių – Luhansko miestą.