Vietos ilgaamžiai tvirtina: kiek pamena, per pastaruosius 80 metų, tai vos trečias toks atvejis. Kaip skelbia TSN, užšalusio vandenyno vaizdai jau skelbiami internete – žmonės nepaliauja stebėtis tokiu reginiu.

Kaip rašo leidinys „Mashable“, savaitgalį vienas „YouTube“ platformos naudotojas – Ryanas Kenty – paviešino vaizdo įrašą, kuriame įamžintas „Old Silver Beach“ paplūdimyje užšalęs vandenynas. Paplūdimys yra netoliese Ryano močiutės namų.

Užšalęs vandenynas – gana retas reiškinys, kurį šiuose kraštuose pamatysi toli gražu ne kiekvieną žiemą. Remiantis daugiamete statistika, vidutinė sausio mėnesio temperatūra Keip Kode yra maždaug 0,5 laipsnio šalčio. Vidutinis minimumas siekia apie 4,3 laipsnio šalčio.

Sausio pradžioje Masačusetsui teko nemenkas žiemos išbandymas – čia spustelėjo net 22 laipsnių šaltis. Dėl neįprastų šalčių ėmė gaišti pakrantėse gyvenantys rykliai: jie skubėjo į šiltesnius vandenis, tačiau užplaukė ant seklumos, kur mirtinai sušalo.

Priminsime, kad rytinės Šiaurės Amerikos pakrantės smarkiai nukentėjo nuo šalto anticiklono Greisono. Ekstremalūs orai Jungtinėse Valstijose pražudė 19 žmonių, o Kanadoje – du. Remiantis sinoptikų prognozėmis, oro temperatūra artimiausiomis dienomis ir toliau bus formuojama šalčio bangos.

Kanada ir JAV rytinė dalis po žmonių aukų pareikalavusios žiemos audros šeštadienį kentė rekordinius šalčius, pagrindiniame Niujorko oro uoste įsiviešpatavo chaosas. Kanados Ontarijo šiaurėje ir Kvebeke buvo prognozuojami 50 laipsnių pagal Celsijų siekiantys šalčiai.

Dėl itin šaltų stiprių Arkties vėjų Jungtinių Valstijų rytuose juntamoji oro temperatūra siekė 43 laipsnius šalčio, nepridengtą odą galima nušalti per 10 minučių, perspėjo pareigūnai.

Didelio šalčio banga atėjo po audros, kurią meteorologai praminė „ciklonu bomba“. Su šia audra Jungtinėse Valstijose, nuo Teksaso iki Viskonsino, siejama mažiausiai 19 mirties atvejų, pranešė šalies žiniasklaida.

Ketvirtadienio audra į Rytų pakrantę atnešė gausų sniegą, šaltį ir stiprius vėjus, tad teko atšaukti daug skrydžių. Tačiau šeštadienį vis dar vėlavo daugiau kaip 3 420 skrydžių Jungtinėse Valstijose, į jas ir iš jų. Labiausiai sutrikęs Niujorko Johno F. Kennedy oro uosto ir Pietų Karolinos Čarlstono oro uosto darbas.

Uostų administracija, kuri valdo Niujorko rajone esančius oro uostus, paskelbė, kad J. F. Kennedy oro uostas priima ne visus lėktuvus ir kad tarp nepriimamų yra visi lėktuvai, šeštadienį vakare turėję atskristi į I-ąjį terminalą.

Administracija nurodė, kad dėl didesnio skrydžių skaičiaus, kuris buvo numatytas po pūgos ir dėl didelės jos padarytos žalos įrangai, vėluojama leisti lėktuvus ir keleivius prie vartų.