„Miesto stichijos padarinių likvidavimo operatyvinis štabas toliau dirba visą parą. Dėl tebesitęsiančių gausių kritulių Adlerio ir Chostinskio rajonuose fiksuojamas kritinis Cherotos ir Macestos upių vandens lygio kilimas“, – nurodoma spaudos tarnybos pranešime.

Mieste gaudžia sirenos: gyventojai įspėjami apie galimus potvynius ir upių išsiliejimo iš krantų tikimybę, rajonuose budi gelbėtojai, skelbia rbc.ru.

Anksčiau Krasnodaro krašto Nepaprastųjų situacijų ministerija paskelbė skubų perspėjimą apie liepos 4–5 dienomis Sočyje prognozuojamą smarkų lietų.

Miestą užgrius liūtys su perkūnija, kruša, pūs škvalinis vėjas (20–22 metrų per sekundę). „Upėse smarkiai kyla vanduo, vietomis vandens lygis siekia stichinį. Kalnuotoje zonoje auga nedidelių purvo nuošliaužų rizika“, – perspėjo Nepaprastųjų situacijų ministerija.

Adlerio rajone vėjas vartė medžius, vienas žmogus žuvo, dar du nukentėjo. Miesto administracija pridūrė, kad įvairiuose mikrorajonuose, įskaitant Loo, Kudepstą ir Žemutinę Šilovką, sutriko elektros energijos tiekimas.

Birželio mėnesį po liūčių iš krantų išsiliejus upėms Rusijos aneksuotame Kryme problemų patyrė Jalta ir Kerčė. Dėl potvynių šiuose miestuose sutriko elektros energijos ir vandens tiekimas. Jaltoje nukentėjo daugiau nei 50 žmonių. Valdžios teigimu, bendra stichijos Kryme padaryta žala viršija 201 mln. rublių.


Pusiasalyje lietūs tęsiasi nuo liepos mėnesio pradžios. Kaip sekmadienį pranešė Bachčisarajaus rajono administracijos vadovė Liudmila Pučkova, iš krantų išsiliejo trys upės: Belbekas, Kokozka ir Baga, informuoja „RIA Novosti“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)