Incidentas įvyko prieš susitikimą – kai JAV prezidentas ėjo pro sėsti besirengiantį P. Sanchezą, rašo newsweek.com.

Ispanų premjeras pasisuko pasisveikinti su D. Trumpu, šis atsainiai padavė ranką, o paskui parodė pirštu P. Sanchezui į jo vietą ir nuėjo.

Amerikos lyderis rodydamas pirštu kažką sakė, bet neaišku ką.

P. Sanchezas kiek suglumusia veido išraiška atsisėdo, o D. Trumpas nuėjo į savo vietą.



Filmuotas reportažas greitai pasklido internete, o ispanų žiniasklaidos leidiniai ėmė rašyti apie nepagarbų Amerikos lyderio elgesį su jų premjeru.

Antras populiariausias Ispanijos dienraštis „El Pais“ parašė, kad Amerikos prezidentas išjuokė ispanų premjerą. „El Periodico“ rašė, kad D. Trumpo gestas buvo pasibjaurėtinas.

Naujienų portalas „Diario Patriota“ prisiminė ankstesnę nejaukią akimirką tarp dviejų lyderių pernai vasarą vykusiame NATO aukščiausiojo lygio susitikime Briuselyje. Kaip dabar rašė portalas, D. Trumpas pažemino (ispanų) ministrą pirmininką, nes vos teikėsi į jį pažvelgti ir paduoti ranką, atsakydamas į P. Sanchezo sveikinimąsi.

Tiesa, ispanų G-20 susitikimo Osakoje delegacija informavo „Newsweek“, kad P. Sanchezo ir D. Trumpo pasisveikinimas iš tiesų nebuvo toks prieštaringas, kaip atrodė iš vaizdo reportažo.

Pasak protokolo komandos narių, kurie stovėjo netoli D. Trumpo, Amerikos lyderis pasakė ispanų premjerui „čia – puiki vieta“ ir parodė į ją pirštu.

Ispanų ministras pirmininkas yra Ispanijos socialistinės darbo partijos lyderis. Partija laikosi progresyvios centristinės-kairiosios pakraipos politikos.

Prieš vykdamas į susitikimą Osakoje P. Sanchezas parašė tviteryje, kad susitikimas – „puiki proga pasaulio lyderiams imtis veiksmų, sprendžiant klimato kaitos, lyčių lygybės klausimus, ir siekiant, kad globalizacija būtų visiems naudinga“.