„Perlaidojimas įvyks birželio 10-osios rytą“, - sakė vyriausybės vadovo pavaduotoja. Anot jos, kaudiljo palaikai bus perkelti iš Kritusiųjų slėnio komplekso į El Pardo kapines, kur ilsisi jo žmona Carmen Polo (1900-1988). „Mes priėmėme šį paskutinį sprendimą, užbaigiantį šios vyriausybės pradėtą procedūrą, - pabrėžė C. Calvo. - Mes vykdome mūsų parlamento priimtą įstatymą“.

F. Franco anūkai norėjo, kad jo palaikai būtų palaidoti Almudenos katedroje Madride. Diktatoriaus giminaičių pasirinkimas Ispanijos valdžiai buvo nepriimtinas. Ji yra prieš tai, kad F. Franco palaikai būtų palaidoti visuomenės lankomoje vietoje.

Praėjusių metų rugpjūčio 24 d. Ispanijos vyriausybė priėmė potvarkį, leidžiantį perkelti F. Franco palaikus iš Kritusiųjų slėnio komplekso prie Madrido. Paskui šį dokumentą aprobavo Deputatų Kongresas (parlamento žemieji rūmai).

Ispanijoje iki šiol nerimsta polemika dėl F. Franco, valdžiusio šalį nuo 1939 iki 1975 metų. Jis mirė ligoninėje Madride nuo širdies priepuolio, eidamas 83-iuosius metus. Diktatorius palaidotas Kritusiųjų slėnyje netoli Madrido. Šis memorialinis kompleksas buvo pradėtas statyti 1940 metais F. Franco įsakymu kaip monumentas, skirtas per pilietinį karą žuvusių ispanų atminimui. Statybos darbai buvo baigti tik 1958 metais.