Ispanijos sienų apsaugos tarnyba apie 5 val. 30 min. vietos (6 val. 30 min. Lietuvos) laiku buvo perspėta jų kolegų Maroke, kad „350 Užsachario afrikiečių grupė“ mėgina perlipti per tvorą netoli Kinų kvartalo pasienio posto. Policija pasiuntė sraigtasparnį, kad atgrasytų įsibrovėlius.

„Nė vienas jų neperėjo“ į anklavo teritoriją, sakė vyriausybės atstovas, pageidavęs neviešinti jo vardo.

Rugpjūčio 20-ąją į Melilją mėgino prasiveržti kita daugiau kaip 300 žmonių grupė, bet tąsyk jų pastangos irgi buvo bergždžios, nurodė atstovas.

Visgi trimis dienomis anksčiau daugiau kaip 50 migrantų sugebėjo patekti į šį mažytį anklavą, kai tvoras šturmavo apie 150 žmonių. Liepos 22 dieną į Melilją sugebėjo prasmukti daugiau kaip 230 žmonių – viena didžiausių grupių pastaraisiais metais.

Melilja ir Seuta turi vieninteles Europos Sąjungos sausumos sienas su Afrika, todėl daugelis migrantų, bėgančių nuo skurdo ir bado, per šias teritorijas bando patekti į Bendriją.

Abu anklavus juosia spygliuotos vielos tvoros, saugomos stebėjimo kamerų ir sargybos bokštų.

Gegužės viduryje Ispaniją netikėtai užklupo žinia, kad daugiau nei 10 tūkst. žmonių plaukte ar mažomis pripučiamomis valtimis pasiekė Seutą, Maroko pasieniečiams juos ignoruojant.

Migrantų srautai plūsta tęsiantis diplomatinei krizei dėl Vakarų Sacharos regiono, jau ilgą laiką siekiančio nepriklausomybės nuo Maroko.

Madridas supykdė Maroką savo sprendimu leisti vienam separatistų lyderiui gydytis Ispanijoje, o neteisėtą sienos kirtimą daugelis laiko Rabato kerštu.

Pasak pareigūnų, dauguma migrantų sugrįžo į Maroką netrukus po atvykimo, tačiau liepos pabaigoje Seutoje buvo apie 2,5 tūkst. tokių asmenų, įskaitant šimtus nepilnamečių be suaugusiųjų palydos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)