Buvęs vyriausybės vadovas tapo dar vienu žinomu šalies politiku, pastaruoju metu sulaukusiu panašaus grasinimo. Tokie anonimiški grasinimai siunčiami, šalį apėmus giliai politinei poliarizacijai bei tęsiantis kampanijai prieš gegužės 4 dieną vyksiančius regioninius rinkimus Madride, galinčius sukelti rimtų pasekmių nacionalinei politikai.

Pašto skyriaus apsaugos darbuotojai aptiko J. L. Zapatero adresuotą laišką su dviem kulkomis ir informavo apie radinį policiją, pranešė Vidaus reikalų ministerija.

Ministras pirmininkas socialistas Pedro Sanchezas socialiniame tinkle „Twitter“ „griežtai pasmerkė“ 2004–2011 metais vyriausybei vadovavusiam J. L. Zapatero išsiųstą grasinimą.

„Šiomis kulkomis taikomasi į taikų sambūvį ir demokratiją. Turime nutraukti šią neapykantos spiralę, keliančią tiesioginį pavojų mūsų vertybėms. Neleiskime, kad visuomenę užvaldytų įniršis“, – pridūrė P. Sanchezas.

VRM vėlai antradienį paskelbė, kad pašto darbuotojai taip pat perėmė grasinančius laiškus su dviem kulkomis, išsiųstus Madrido regioninės vyriausybės vyriausybės vadovei konservatorei Isabel Diaz Ayuso, taip pat Civilinės gvardijos viršininkei Mariai Gamez.

I. D. Ayuso, kylanti konservatyviosios Liaudies partijos (PP) žvaigždė ir rinkimų favoritė, apkaltino kairiuosius mėginant „padaryti cirką“ dėl grasinimų, siekiant išnaudoti juos politiniais tikslais.

Praėjusią savaitę jos varžovas rinkimuose kraštutinių kairiųjų partijos „Podemos“ lyderis Pablo Iglesias, taip pat vidaus reikalų ministras Fernando Grande-Marlaska gavo grasinančių laiškų, prie kurių buvo pridėta šovinių.

Penktadienį P. Iglesias, dėl šių laiškų kaltinantis kraštutinius dešiniuosius, išėjo iš rinkimų kampanijos debatų radijuje, kai kraštutinių dešiniųjų partijos „Vox“ kandidatė išsakė abejonių dėl minėtų grasinimų.

Turizmo ministrė Reyes Maroto pirmadienį pasiskundė policijai, kad jai buvo paštu atsiųstas peilis su raudonos spalvos dėmėmis.

Pasak Ispanijos žiniasklaidos, nustatyta, kad ministrei peilį nusiuntė psichikos sutrikimų turintis vyras.

Viešosios nuomonės apklausos rodo, kad per artėjančius rinkimus daugiausiai vietų turėtų užsitikrinti PP su I. D. Ayuso priešakyje, tačiau jai gali reikėti „Vox“ paramos, kad galėtų suformuoti vyriausybę.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)