Praėjus beveik penkioms karantino savaitėms, užsikrėtimo ir mirties atvejų skaičiaus augimas Ispanijoje lėtėja.

Vienoje iš labiausiai dėl viruso nukentėjusių pasaulio šalių naujų ligos atvejų ir mirčių skaičius mažėja jau pastarąsias dvi savaites.

Tačiau auga susirūpinimas, kad realus mirusiųjų skaičius gali būti didesnis. Madrido ir Katalonijos vietos pareigūnai tvirtina, kad regionuose aukų yra tūkstančiais daugiau nei skelbia oficiali statistika.

Madridas, kur iki ketvirtadienio registruoti 6 877 mirties atvejai, spėja, kad realus mirusiųjų skaičius gali gerokai viršyti 10 000. Tuo metu Katalonija, kur skelbiama apie 3 855 mirties atvejus, mano, kad, pakeitus COVID-19 aukų skaičiavimo metodą realiai aukų būtų beveik dvigubai daugiau.

Viena COVID-19 aukų tapo populiarus Čilės rašytojas Luisas Sepulveda. Jis mirė šiauriniame Astūrijos regione esančioje ligoninėje, ketvirtadienį pranešė jo leidykla. Rašytojui buvo 70 metų.

Bendras užsikrėtusiųjų skaičius pasiekė 182 816, per praėjusią parą užfiksavus dar 5 183 COVID-19 atvejus. Šiuo metu Ispanija užima antrą vietą pagal užregistruotų užsikrėtimo COVID-19 atvejų skaičių po JAV.

Sveikatos apsaugos pareigūnų teigimu, pandemija pasiekė savo piką balandžio 2 dieną, kai per dieną buvo užregistruota 950 mirčių. Tačiau šalies gyventojai raginami ir toliau laikytis kovo 14 dieną paskelbto karantino; jis tikriausiai dar bus būti pratęstas iki gegužės vidurio.

Karantinas Ispanijoje yra vienas griežčiausių Europoje. Jo metu iš namų galima išeiti tik įsigyti maisto ar medikamentų, vykstant į ligoninę arba prireikus išvesti šunį. Taip pat leidžiama namus palikti svarbiausių tarnybų atstovams ar paslaugų tiekėjams, jeigu jie vyksta į darbą arba iš jo.