Sveikatos ministrė Carolina Darias, pabrėždama vakcinacijos pažangą, buvo nusiteikusi optimistiškai, kad šaliai jau netrukus pavyks vėl sumažinti infekcijų skaičius. Be kita ko, bent kol kas smarkiai neauga hospitalizacijų skaičius.

Ispanijos regionai tuo tarpu imasi ribojimų viruso plitimui sustabdyti. Valensija, pritarus teisėsaugos tarnyboms, tapo pirmuoju iš 17 Ispanijos regionų, vėl įvedusių naktinę komendanto valandą. Čia 32 bendruomenių, kuriose padėtis ypač bloga, gyventojams nuo 1.00 iki 6.00 val. leidžiama palikti namus tik dėl svarios priežasties. Ši priemonė, be kita ko, taikoma Valensijai bei žinomiems Benikasimo ir Gandijos kurortams. Žinybos spręs dėl naktinės komendanto valandos ir Kanarų salose.

Tačiau prasčiausia padėtis šiuo metu Katalonijoje. Septynių dienų sergamumo rodiklis čia pasiekė beveik 579. Kad suvaldytų žaibiškai augančius infekcijų skaičius, šis koronaviruso karštasis taškas vis labiau apriboja naktinį gyvenimą. Vyriausybė Barselonoje nusprendė, kad restoranai, barai, kultūros ir sporto įstaigos vėliausiai 0.30 val. turi užverti duris.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)