Gaisras kilo antradienio vakarą pietiniame Sevilijos mieste esančiuose slaugos namuose. Gelbėjimo operacijoje, per kurią dar 78 slaugos namų gyventojai buvo perkelti kitur, dalyvavo 170 policijos, medicinos darbuotojų ir gelbėtojų, sakoma gelbėjimo tarnybų pranešime.

„Per gaisrą žuvo 89 metų moteris... dar 18 žmonių pateko į įvairias miesto ligonines“, – sakoma pranešime.

Septyni sužeistieji yra sunkios būklės, jie patyrė didelių nudegimų.

Pasak ugniagesių, gaisras galėjo prasidėti trečiame pastato aukšte. Į viršutinį aukštą pradėję plūsti dūmai „apsunkino gaisro gesinimą ir viduje esančių žmonių gelbėjimą“, sakė jie.

Į įvykio vietą atvyko daugiau nei 80 vietos ir nacionalinės policijos pareigūnų. Jie evakavo namų gyventojus pasinaudodami avariniais laiptais. Tuo metu oro temperatūrai lauke buvo nukritusi žemiau nulio.

„Perkėlimas pareikalavo didesnių pastangų. Gyventojai buvo iškeliami vienas po kito neįgaliųjų vėžimėliuose apkloti antklodėmis, kad nesušaltų“, – nurodė gelbėtojai. Jie atkreipė dėmesį, kad esant žemai oro temperatūrai evakuoti slaugos namų gyventojai yra silpnos sveikatos.

Slaugos namų gyventojai devyniais autobusais buvo išvežti į vietos sporto centrą, kur juos patikrino medikai Vėliau žmonės apgyvendinti dviejose kitose vietose. Kai kurie sugrįžo namo pas savo šeimas.

Kol kas gaisro priežastis nežinoma, pradėtas tyrimas jai nustatyti, nurodė pareigūnai.

Remiantis informacija slaugos namų „Santa Justa“ interneto svetainėje, šiuose privačiuose slaugos namuose gali gyventi 166 žmonės.