Tarnybos lėktuvas anksti trečiadienį pakilo ieškoti laivų vandenyse tarp Ispanijos Gran Kanarijos salos ir Vakarų Sacharos pakrantėje esančio Daсhlos miesto, informavo valdžios institucijos, pridurdamos, kad paieškas sunkina prastos oro sąlygos.

Tarp 24 vėlai antradienį išgelbėtų migrantų buvo devynios moterys ir vienas kūdikis, socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė Kanarų salų avarinė tarnyba. Jie buvo atgabenti į uostą Gran Kanarijoje – vienoje iš septynių salų archipelage.

Ispanų gelbėtojai iš pradžių ieškojo maždaug 140 dingusių žmonių, buvusių penkiuose migrantų laivuose, gavę apie tai kelis pranešimus pirmadienio popietę. Gelbėjimo operacijas įvykdžius tiek Marokui, tiek Ispanijai, minėta tarnyba trečiadienį pranešė apribojusi paieškas iki dviejų laivų, plukdžiusių atitinkamai 26 ir 27 žmones.

Mirtinai pavojingas maršrutas iš šiaurės vakarų Afrikos į Kanarų salas tampa vis populiaresnis tarp Europą norinčių pasiekti imigrantų, kadangi sugriežtėjo migracijos kontrolė Viduržemio jūros maršrutuose tarp Maroko ir šiauriau esančios Ispanijos žemyninės dalies.

Anot ispanų vidaus reikalų ministerijos, nuo sausio 1 dienos iki vasario 15-osios Kanarų salas pasiekė per 1 000 migrantų, palyginti su 66 tuo pačiu laikotarpiu pernai. Tarptautinė migracijos organizacija (IOM) savo ruožtu pareiškė, kad 2019 metais žuvo 210 šiuo maršrutu keliavusių žmonių.