Žmonės yra dingę – mes nežinome, kokiomis aplinkybėmis jie dingo. Negalėjome pasiekti (sraigtasparnio) kabinos“, – gynybos ministras Pedro Morenesas sakė penktadienį po susitikimo su dingusių įgulos narių artimaisiais Ispanijai priklausančioje Gran Kanarijos saloje.

„Negalime prarasti vilties, bet tiriame visas hipotezes“, – pridūrė jis per spaudos konferenciją Gando oro pajėgų bazėje.

Ispanijos ir Maroko vyriausybės „siunčia visus išteklius“ toms paieškoms, sakoma Gynybos ministerijos „Twitter“ žinutėje.

Sraigtasparnis nukrito ketvirtadienio popietę už maždaug 280 jūrmylių (520 km) nuo Gando bazės Gran Kanarijoje, kuri buvo jo skrydžio tikslas, sakoma tuo metu paskelbtame Gynybos ministerijos pranešime.

Orlaivis pakilo iš Mauritanijos, kur papildė degalų atsargas, grįžtamas iš dvi savaites trukusių karinių pratybų Senegale.

Gynybos ministerijos vėliau ketvirtadienį paskelbtoje „Twitter“ žinutėje sakoma, kad vienas Maroko gelbėtojų sraigtasparnis, pasiųstas į avarijos vietą, pastebėjo plūduriuojantį orlaivį ir signalines raketas, iššautas iš gelbėjimosi plausto, o vėliau patrulinis laivas esą paėmė ispanų aviatorius ir nugabeno juos į ad Dachlos miestą Maroko kontroliuojamoje Vakarų Sacharoje.

Ministras sakė, kad jo ministerija iš pradžių buvo informuota Maroko institucijų, kad trys įgulos nariai buvo surasti, bet vėliau paaiškėjo, kad ta informacija buvo klaidinga.

Gynybos ministerija jokių sraigtasparnio avarijos priežasčių neįvardijo.