Spalio 12 d. Airijoje, Kilkenio grafystėje, Kilmanagh parapijoje, įvykusiose laidotuvėse dalyvavę asmenys buvo priblokšti, išgirdę velionio balsą.

„Išleiskite mane, čia tamsu kaip subi...“ – šaukė S. Bradley, kai karstas buvo nuleidžiamas į duobę.

Iš anksto įrašytas balsas tęsė: „Kur, po velnių, aš atsidūriau? Ar tai kunigas kalba? Mano vardas Shay, esu dėžėje.“


Paskui jis padainavo: „Sveiki, sveiki dar kartą, paskambinau norėdamas ištarti sudie.“

Šiuo originaliu pokštu 62-ejų metų amžiaus Airijos kariuomenės veteranas pasirūpino, kad per jo laidotuves šeimos nariai ir bičiuliai juoktųsi, o ne lietų ašaras.

Pono S. Bradley dukra Andrea Bradley sakė, kad prieš mirtį spalio 8 d. jos tėvas trejus metus sunkiai sirgo, o slaptą įrašą suplanavo praėjusiais metais.

„Jis visuomet nepaprastai džiaugėsi gyvenimu ir buvo įspūdingo stoto, tačiau jo asmenybė – dar įspūdingesnė“, – „Sky News“ pasakojo moteris.

„Šią išdaigą tėtis sugalvojo daugiau nei prieš metus kartu su mano broliu Jonathanu. Apie ją žinojo tik keli žmonės – jo vaikai ir anūkai“, – sakė ji.

Ponia A. Bradley pridūrė, jog kai kurie laidotuvių dalyviai labai nustebo, išgirdę velionio balsą, kuris sklido iš žemėje paslėpto garsiakalbio.

„Vieną iš jo seserų įrašas kaip reikiant šokiravo, tačiau netrukus ji suprato, kad tai paskutinis Shay juokelis, jo būdas atsisveikinti bei pasakyti, jog užteks liūdėti. Taip ir padarėme. Šauniai su juo atsisveikinome, o ir interneto naudotojų reakcija buvo puiki“, – tęsė moteris.

Laidotuvių ceremonijos vaizdo įrašas netruko žaibiškai išpopuliarėti, juo pasidalijo ir Airijos kariuomenės veteranų naujienų tarnyba, „Facebook“ parašiusi tokį komentarą: „Nepaprastai liūdime turėdami pranešti apie savo ginklo brolio, veterano Shay Bradley mirtį. Airijos kariuomenės veteranų asociacijos vardu išreiškiame nuoširdžiausią užuojautą Anne ir kitiems šeimos nariams šiuo sunkiu metu. Tegul Shay ilsisi ramybėje.“

Kitoje žinutėje Airijos kariuomenės veteranų naujienų tarnyba pridūrė: „Prieš keletą dienų uždavėme klausimą: kuo kariškių humoras skiriasi nuo civilių? Atsakymas labai paprastas – kariškių humoras yra juodas. Peržiūrėjus šį vaizdo įrašą, viskas turėtų pasidaryti aišku. Tai spalio 12 d. įvykusios Shay Bradley laidotuvės. Daugiau komentarų nereikia...“