Irake paaugliui „Islamo valstybės“ nariai galvą nukrito vien tik todėl, kad jis klausėsi vakarietiškos muzikos.

15 m. Ayhamas Husseinas buvo sučiuptas Mosule, kai klausėsi populiarių dainų per kompaktinių diskų grotuvą, rašo „The Daily Mail“. Jis buvo nugabentas į inscenizuotą islamistų teismo vietą, kur išgirdo mirties nuosprendį.

„Ayhamas Husseinas buvo sučiuptas džihadistų tuo metu, kai klausėsi populiariosios muzikos savo tėvo parduotuvėje Nabi Younis turguje, Vakarų Mosule“, – patvirtino „Nineveh“ žiniasklaidos centro atstovas.

Pranešama, kad paauglio kūnas šeimai perduotas vasario 16 d. Dėl muzikos klausymosi pirmą kartą šiame mieste įvykdyta egzekucija sukėlė vietinių gyventojų pasipiktinimą.

„Nėra formalaus šariato nutarimo, kuris draustų klausytis vakarietiškos muzikos“, – patikino miesto gyventojas.

Islamo valstybė“ užimtose Irako ir Sirijos teritorijose vykdo itin negailestingą viduramžių teisingumą, o egzekucijos įvykdomos už tokius „nusikaltimus“ kaip šventvagystė ar homoseksualumas.

Prieš dvejus metus ši teroristinė grupuotė pranešė draudžianti klausytis muzikos automobiliuose, vakarėliuose, parduotuvėse ir kitose viešose vietose, taip pat draudžiama kabinti žmonių nuotraukas ant langų.

„Islamas draudžia dainas ir muziką, nes tai atitraukia nuo minčių apie Dievą ir Koraną, skatina pagundas ir ištvirkimą“, – teigta draudime.

Anksčiau šią savaitę Rakos mieste beveik metro ilgio kardu nukirsdintas belaisvis.