Pirminiuose pranešimuose apie šį incidentą jis buvo įvardytas kaip eismo nelaimė, per kurią dviratininkai buvo parblokšti kitos transporto priemonės.

Du amerikiečiai, šveicaras ir olandas buvo parblokšti automobilio sekmadienį Dangaros rajone pietvakariniame Chatlono vilajete, už 150 km į pietus nuo sostinės Dušanbės.

„Įtariamieji turėjo peilių ir šaunamųjų ginklų“, – pareiškė vidaus reikalų ministras Ramazonas Hamras Rahimzoda.

Jis pridūrė, kad dar du dviratininkai – Šveicarijos ir Nyderlandų piliečiai – buvo sužeisti ir hospitalizuoti.

„Vienas turistas buvo sužeistas peiliu – jam pagalbą teikia medikai. Sužeistojo būklė stabili“, – sakė ministras, tačiau nukentėjusiojo tautybės nenurodė.

Dar vienas šioje dviratininkų grupėje buvęs užsienietis – Prancūzijos pilietis – per išpuolį nenukentėjo ir yra apklausiamas policijos, sakė R. H. Rahimzoda.

Kaip pranešė džihadistų tinklalapius stebinti organizacija „SITE Intelligence Group“, pirmadienį „Islamo valstybė“ išplatino pareiškimą, kuriame tvirtina, kad „būrys kalifato karių“ surengė ataką prieš „kryžininkų koalicijai priklausančių šalių piliečius“.

Penkis asmenis, įtariamus dalyvavus išpuolyje, nukovė policija, dar mažiausiai keturi įtariamieji buvo sulaikyti.

Tarp nukautų įtariamųjų yra 21 metų Džafaridinas Jusufovas, „Daewoo Leganza“, kuriuo sekmadienio popietę buvo parblokšti dviratininkai, savininkas, informavo vietos pareigūnai.

Belgų dviratininkas, netrukus po išpuolio atvažiavęs į incidento vietą, flamandų transliuotojui VTR pasakojo išvydęs ant žemės gulinčius kelis dviratininkus.

„Kai paklausiau, kas nutiko, pirmasis dalykas, kurį išgirdau, buvo tai, kad juos parbloškė automobilis, o iš jo išlipę žmonės ėmė badyti juos peiliais“, – sakė Nicolas Moermanas.

Nyderlandų užsienio reikalų ministerija naujienų agentūrai AFP pirmadienį nurodė, kad vienas žuvusių turistų yra 56 metų vyras, važiavęs dviračiais kartu su 58 metų žmona.

Dviratininkai važiavo vaizdingos panoramos keliu, besidriekiančiu greta garsiojo Pamyro trakto - sovietinių laikų kelio, kertančio Pamyro kalnus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)