Užpuoliką nušovė patruliavę kariai.

Vienai aukų užpuolikas perrėžė gerklę. Į ketvirtą dešimtį įžengęs anksčiau teistas vyras, pasak liudininkų, prieš puldamas sušuko „Allahu Akbar“ („Dievas visų didesnis“).

Užpuoliką nušovė kariai iš 7 tūkst. narių turinčių antiteroristinės operacijos „Sentinelle“ pajėgų, suformuotų po virtinės Prancūziją sukrėtusių teroro išpuolių. Šie kariai saugo viešas vietas, kurioms gali grėsti pavojus, tokias, kaip turistiniai objektai ir religiniai pastatai.

Užpuoliko tapatybė kol kas nežinoma.

Prancūzijos vidaus reikalų ministras Gerard'as Collombas sakė, jog buvo apklausti apie tuzinas liudininkų.

„Tai gali būti teroristinio pobūdžio aktas, tačiau kol kas to negalime patvirtinti“, – pridūrė jis.

„Buvau esplanadoje tiesiai priešais stotį“, – naujienų agentūrai AFP pasakojo 18-metė studentė Melanie Petit.

„Išgirdau, kaip kažkas šaukia „Allahu Akbar“, ir pamačiau vyrą, regis, vilkėjusį juodos spalvos drabužius“, – sakė ji.

Kiek vėliau džihadistų propagandos agentūra „Amaq“, cituodama „saugumo šaltinius“, nurodė: „Operaciją Marselio mieste įvykdė vienas iš „Islamo valstybės karių“.

„Valdoma panika“

Gerai ginkluoti policininkai atitvėrė ir evakavo puošnią geležinkelio stotį antrojo pagal dydį Prancūzijos miesto centre. Vienoje judriausių šalies geležinkelio linijų buvo sustabdytas eismas.

Prancūzijoje tebegalioja nepaprastoji padėtis, įvesta po virtinės pastaraisiais metais šalį sukrėtusių išpuolių, kuriuos įvykdė ekstremistai, siejami su „Islamo valstybe“ arba „al Qaeda“.

Nuo 2015 metų džihadistai Prancūzijoje nužudė 239 žmones, rodo naujienų agentūros AFP turimi duomenys. Sekmadienio išpuolio aukos į šį skaičių neįtrauktos.

Po sekmadienio išpuolio, surengto pietų metu, kovos su terorizmu bylų prokurorai pranešė pradėję tyrimą dėl „nužudymų, susijusių su teroristine organizacija“, ir „pasikėsinimo nužudyti pareigūną“.

Šalia stoties buvę žmonės pasakojo, kad tuo metu, kai saugumo pajėgos vykdė keleivių evakuaciją ir ieškojo galimų nusikaltimo bendrininkų, ten tvyrojo atmosfera, panaši į „valdomą paniką“. Kitas liudininkas pasakojo, kad aukų kūnai buvo uždengti baltomis paklodėmis.

Aukų tapatybės kol kas neskelbiamos. Šaltiniai policijoje nurodė, kad jos abi buvo „maždaug 20 metų amžiaus“.

Užpuolikas buvo žinomas policijai dėl virtinės bendrosios teisės pažeidimų. Jis neturėjo su savimi jokių asmens dokumentų. Jo tapatybė buvo nustatyta pagal pirštų atspaudus.

G.Collombas sakė, kad vaizdo stebėjimo kamerų įrašuose matyti, kaip pirmą auką užpuolęs vyras pabėga, tačiau grįžta ir tada nužudo antrą moterį.

Šis išpuolis surengtas praėjus kelioms dienoms po to, kai „Islamo valstybė“ paskelbė garso įrašą, kuriame, jos teigimu, judėjimo lyderis Abu Bakras al Baghdadi (Abu Bakras Bagdadis) ragina savo pasekėjus smogti priešams Vakaruose.