Internete paskelbtame vaizdo įraše sakoma, kad IS penktadienį „paskerdė“ 20-metį Ibrahimą Abdul Qaderą ir jo draugą žiniasklaidos aktyvistą Faresą Hamadi Šanliurfos mieste, „kai jie susimokė su kryžininkais prieš „Islamo valstybę“.

I.Abdul Qaderas bendradarbiavo su aktyvistų grupe „ar Raka yra tyliai žudoma“ (Raqqa is Being Slaughtered Silently, RBSS), nušviečiančia IS kovotojų žiaurumus Sirijos teritorijose, kurias kontroliuoja džihadistai.

„Tegul kiekvienas atskalūnas žino, kad jis bus tyliai paskerstas“, – sakoma vaizdo įraše, aiškiai turint galvoje aktyvistų grupės pavadinimą.

Tame įrašė taip pat rodomi keli žiniasklaidos pranešimai apie RBSS ir jos veiklą, nukreiptą prieš „Islamo valstybę“.

Įrašo pabaigoje parodomas mėgėjiškas įrašas, kuriame matomas žmogus perrėžta gerkle, tikriausiai F.Hamadi.

I.Abdul Qadero kūnas nebuvo parodytas.

I.Abdul Qadero ir F.Hamadi lavonai buvo rasti penktadienio rytą pastarojo namuose Šanliurfoje kito jų draugo, sakė RBSS narys Abu Mohammadas.

IS anksčiau yra nužudžiusi kelis tos grupės aktyvistus, bet pastarasis incidentas buvo pirmasis kartas, kai RBSS narys buvo nužudytas už karo krečiamos šalies ribų, nurodė Abu Mohammadas.

Sirijos opozicijos aktyvistai, kurdų kovotojai ir netgi kai kada partneriai Vakaruose kaltina Turkiją leidžiant IS kovotojams beveik netrikdomai kirsti 911 km ilgio sieną su Sirija.

IS yra kaltinama dėl kelių kruvinų išpuolių Turkijoje, įskaitant liepą įvykdytą sprogdinimus pietiniame Suručo mieste, nusinešusį 32 žmonių gyvybes. Grupuotė dėl tų sproginimų atsakomybės niekada neprisiėmė.