Apie O. Kuzminycho paleidimą praneša „Inforesist“. Teigiama, kad informacija gauta iš šaltinio, dirbančio derybose. Informacija buvo patvirtinta ir kito savanorio, besiderančio dėl belaisvių išlaisvinimo Viktoro Maistrenko.

V. Maistenko teigė, kad tokių belaisvių išlaisvinimo operacijų privalo būti daugiau.

„Dabar Rusijos televizija kuria filmą apie keturis kitus (belaisvius kiborgus – DELFI) , kad jie lieka „DNR“, nekenčia „chuntos“ ir t.t“, – aiškino Viktoras Maistenko.

Anksčiau Ukrainos prezidentas Petro Porošenka pranešė, kad Donecko oro uosto gynėjas „kiborgas“ Olegas Kuzminychas jau šiandien turėtų būti namuose.

Ukrainos prezidentas teigė, kad baigėsi „daug darbo pareikalavusios humanitarinės trišalės pogrupio kontaktinės grupės“ derybos“.

„Šiandien didelė tikimybė, kad bus išleistas 90 bataliono 81-osios brigados mūsų vadas „kiborgas“ Olegas Kuzminychas, kuris daugelį savaičių praleido nelaisvėje, viliamės, kad jau šį vakarą jis bus namuose. Melskimės, kad ši operacija būtų sėkminga“, – sakė P. Prorošenka.

O. Kuzminychas į prorusiškų separatistų nelaisvę pateko sausio 20 d., sausio 22 d. Rusijos žiniasklaidoje pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matoma kaip tyčiojamasi iš šio Donecko oro uosto gynėjo.

Išlaisvintas iš prorusiškų separatistų nelaisvės Donecko oro uosto gynėjas ilgą laiką praleis reabilitacijoje. Tokią informaciją socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė „kiborgo“ brolis Sergėjus Kuzminychas.

„Pirmoji diena laisvėje! Mes padarėme tai, kas buvo neįmanoma! Draugai, dabar gydytojai suteiks reikalingą medicininę pagalbą. Jam reikia reabilitacijos, palaikykime mūsų herojų kartu“, – socialiniame tinkle rašė „kiborgo“ brolis.

Taip pat šiandien „Unian“ pranešė, kad šiuo metu okupuotoje Donbaso teritorijoje yra daugiau nei 8 tūkst. Rusijos karių. Ukrainos „ATO“ pajėgų socialiniame tinkle pranešta apie suskaičiuotus karius ir teigiama, kad Rusija ir toliau veikia okupuotoje Ukrainos teritorijoje.

„Rusijos federacija ir toliau laikosi mūsų nacionalinių sienų teritorijoje ir mūsų teritorijoje turi grupę, kurią sudaro 45 batalionai ir 16 taktinių grupių, konkrečiai mūsų teritorijoje pastebėtose grupėse veikia 8,86 tūkst. karių“, – praneša „ATO“ spaudos tarnyba.

Taip pat teigiama, kad savavališkai pasiskelbusiose „Luhansko ir „Donecko“ liaudies respublikose ir toliau didinami pajėgumai. Manoma, kad tokios istorijos apie „nepriklausomų respublikų“ pajėgumus skleidžiamos tam, kad situacija ir toliau būtų eskaluojama, o gyventojams ir kariams išlaikoma karo įtampa.

Rytų Ukrainoje žuvo karys, dar penki buvo sužeisti

Ukrainos kariuomenės atstovas Andrijus Lysenka šeštadienį pranešė, kad pastarąją parą per vyriausybės pajėgų ir separatistų susirėmimus Rytų Ukrainoje žuvo vienas Kijevo kariškis, dar penki buvo sužeisti, skelbia „Reuters“. Nuo vasarį Minske pasirašytos paliaubų sutarties mūšių Rytų Ukrainoje žymiai sumažėjo, tačiau konfliktuojančios pusės kaltina viena kitą pažeidimais, o apie aukas pranešama kone kasdien.

Padėtis buvo labiausiai įtempta netoli sukilėlių kontroliuojamo Donecko, kur separatistai panaudojo pagal paliaubų sutartį uždraustą sunkiąją ginkluotę, nurodė A. Lysenka.

Rusija neigia Ukrainos, NATO ir Vakarų šalių mestus kaltinimus dėl separatistų rėmimo. Sukilėliai apkaltino vyriausybines pajėgas netoli fronto linijos sugrąžinus sunkiąją ginkluotę, įskaitant tankus, artileriją ir naikintuvus. Separatistų vadas Eduardas Basurinas pareiškė, neva tai aiškiai rodo Kijevo nenorą laikytis savo įsipareigojimų pagal Minsko sutartį ir pasirengimą naujiems kariniams veiksmams.

Ketvirtadienį Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) atstovai išreiškė susirūpinimą dėl plintančių susirėmimų Ukrainos rytuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1608)