Pranešama, jog šioje kapavietė veikiausiai palaidoti civiliai, kurie mirė per atakas.

Nuotraukose matyti keli kapai su plokštelėmis, kur nenurodomi mirusiųjų vardai, o tik skaičiai. Pasak žiniasklaidos, duobes iškasė Rusijos kareiviai. Jie taip pat privertė žmones, įtariamus bendradarbiavimu su Ukrainos puse, surinkti Lymane žuvusių kūnus.

Vaikinas, kuris taip pat buvo sulaikytas okupantų ir priverstas laidoti kūnus, žurnalistams sakė, kad ne visi palaidoti žmonės buvo identifikuoti. Jų kūnai ilgą laiką galėjo gulėti gatvėse. Be to, tuos, kurie mirė dėl atakų, kartais palaidodavo jų kaimynai.

Be to, okupantai nepaėmė savo kareivių kūnų. Rusai gyveno viename iš namų ir ten įkūrė medicinos centrą. Kai jie pasitraukė, nunešė sužeistuosius ir paliko mirusiuosius.

Kaip pranešė „Ukrinform“, spalio 1 dieną Ukrainos gynybos pajėgos išlaisvino Lymaną iš Rusijos įsibrovėlių ir perėmė miesto kontrolę. Spalio 4 dieną Ukrainos vėliava buvo oficialiai iškelta virš išlaisvinto Lymano.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją