Teisininko Tasnime Akunjee žmona Toma Adomaitytė teigia, kad politiniai ginčai dėl Sh. Begum ateities padarė didžiulę įtaką tiek jai pačiai, tiek visai šaliai.

Sh. Begum siekį drauge su savo naujagimiu sugrįžti į Didžiąją Britaniją palaikantis T. Akunjee sukėlė daugybę diskusijų: 19-metę ISIS kovotojo nuotaką jis palygino su Pirmojo pasaulinio karo kariu ir pareiškė, jog su mergina elgiamasi prasčiau nei su įvykdžiusiais nacistinius nusikaltimus.

Anksčiau jis kaltino britų valdžios institucijas „sukūrus“ kario Lee Rigby žudiką, tvirtino, kad Theresa May turi „nacių kraujo“, todėl nori išnaikinti ekstremistus, taip pat ragino musulmonus nebendradarbiauti su policija.

Poros namuose Šiaurės Londone su žurnalistais kalbėjusi advokato žmona kosmetologė T. Adomaitytė sakė: „Mums viskas gerai. Metas nelengvas, bet mes su tuo dorojamės“.

„Tazas yra labai užsiėmęs, o žmonės nesupranta, kas iš tiesų vyksta. Aš šiuose dalykuose nedalyvauju, tačiau, savaime suprantama, tai padarė didžiulę įtaką tiek man, tiek visai šaliai. Šis klausimas yra labai svarbus – aš tą suprantu. Suprantu ir tai, kodėl kai kurie žmonės pyksta. Atleiskite, nenorėčiau daugiau kalbėti“, – sakė moteris.

Shamima Begum

Kaip skelbia dailymail.co.uk, T. Akunjee visuomenės dėmesį pirmą kartą patraukė ėmęsis atstovauti trijų 2015-aisiais į Siriją išvykusių ir prie „Islamo valstybės“ prisijungusių mergaičių šeimoms.

Kai šį mėnesį po taip vadinamo ISIS kalifato griūties ir vėl išgirsta apie Sh. Begum, T. Akunjee inicijavo žiniasklaidos kampaniją, skirtą moters ir jos naujagimio sugrąžinimui į Jungtinę Karalystę.

Savo į antraštes nutaikytais pasisakymais advokatas Sh. Begum lygino su sukrėstu Pirmojo pasaulinio karo kareiviu ir tvirtino, kad karo nusikaltimus įvykdę naciai sulaukė teisingesnio svarstymo nei ji.

Antrą kartą vedęs 41-erių T. Akunjee nuo 2008-ųjų dirbo daugelyje teisės kompanijų, jis taip pat yra Rytų Londono mečetės patarėjas teisės klausimais. Manoma, kad susitikimas su pabėgusių mergaičių šeimomis galėjo būti jo, kaip šios institucijos atstovo, darbo dalis.

T. Akunjee neseniai paskelbė, jog su Sh. Begum byla dirba neatlygintinai. Neaišku, ar situacija išliktų tokia pati, jei byla ateityje pasiektų Didžiosios Britanijos teismą, rašo britų leidinys.