Kalnų gelbėjimo tarnyba Prancūzijos Šamoni mieste teigė, kad ketvirtadienį susipainioję lynai buvo sutaisyti ir jau penktadienį ryte keltuvai pradėjo vėl veikti.

Išgelbėtieji keliautojai buvo nugabenti į Šamoni ir į Italijos Kurmajero miestą.

Ketvirtadienį susipainiojus lynams, kelios keltuvų kabinos pakibo ore 3,6 kilometro aukštyje. Buvo pradėta įstrigusių žmonių gelbėjimo operacija. Prancūzijos vidaus reikalų ministras pranešė, kad 65 žmonės buvo išgelbėti ketvirtadienį vakare, tačiau likusiems 45 kabinose teko praleisti naktį, nes dėl prastų oro sąlygų ir tamsos gelbėjimo operaciją teko nutraukti.

Aukštutinės Savojos departamento žandarmerijos vadas pulkininkas Fredericas Labrunye'as sakė, kad ši gelbėjimo operacija buvo itin sudėtinga. Sraigtasparniams teko atsargiai praskristi virš lynų, o tai - savaime pavojingas manevras. Tuomet ant "ne ką didesnio ploto nei stalas" reikėjo nuleisti gelbėtoją, o šis vieną po kito turėjo prisitvirtinti keleivius ir juos iškelti.

Šis keltuvas jungia Prancūzijoje esančią Ėgiuji diu Midi viršukalnę (3842 m) su Italijos Helbronerio viršukalne (3462 m). Juo keliantis matomas panoraminis Monblano vaizdas.