Finansų centru vadinamas miestas buvo viena iš pirmųjų koronaviruso paveiktų pasaulio vietų, kai virusas buvo pirmą kartą pastebėtas Kinijoje.

Tačiau miestui itin gerai sekėsi suvaldyti ligos protrūkį – jo metu buvo užfiksuota 1,5 tūkst. atvejų ir 8 mirtys. Vietiniai ligos perdavimo atvejai buvo visiškai sustoję.

Tačiau per pastarąsias dvi savaites buvo užfiksuota per 200 vietinio perdavimo atvejų. Pareigūnai mano, kad virusas vėl ima plisti tankiai apgyvendintame 7,5 mln. gyventojų turinčiame mieste.

Sveikatos institucijos situaciją apibūdino kaip „keliančią itin daug nerimo“, kadangi daugiau nei 70 naujų užsikrėtimo atvejų yra nežinomos kilmės.

Honkongo gyventojai pandemijos pradžioje plačiai savanoriškai dėvėjo kaukes, tačiau nuo trečiadienio jos viešajame transporte yra privalomos.

Už naujų taisyklių nepaisymą miesto metro buvo suimtas veido kaukės nedėvėjęs 70-metis vyras, pranešė vietinis laikraštis „Apple Daily“.

Taisyklių pažeidėjams gresia 5 tūkst. Honkongo dolerių (563 eurų) baudos.

„Jau kiek per vėlu. Viskas turėjo būti sutvarkyta ankstesniame etape, taip būtų buvę saugiau“, – vietinei žiniasklaidos priemonei RTHK sakė vienas autobuso vairuotojas.

Nuo trečiadienio taip pat įvesta apribojimų, kurie bus taikomi į recesiją panirusio miesto verslui.

Nuo šiol draudžiami daugiau nei keturių žmonių susibūrimai, o tokiam verslui, kaip sporto salėms, grožio salonams, barams, naktiniams klubams ir karaokė salėms, nurodyta užsidaryti.

Restoranuose prie staliukų, kol tiekiami pusryčiai ir pietūs, nuo šiol galima sodinti po ne daugiau nei keturis žmones, o maistą išsinešimui bus galima tiekti nuo 18 val. vakaro iki 5 val. ryto.

„Nežinome, kaip klientai sureaguos į naujausius apribojimus, dauguma jų greičiausiai nebenorės naudotis maisto išsinešimui paslauga“, – naujienų agentūrai AFP sakė vieno „North Point“ rajone esančio restorano vadovas Ah Longas.

Dabartiniai apribojimai bus peržiūrimi kas septynias dienas.