„Jėga prasibrauti į priekį“

Naujojoje NATO būstinėje Briuselyje D. Trumpas pastebėtas nustumiantis į šoną Juodkalnijos ministrą pirmininką Duško Markovičių.

Kūno kalbos ekspertė Judi James mano, kad šitoks „jėga prasibrovimas į priekį“ parodo, kad D. Trumpas galią ir statusą išsikovojo nelengvai.

„Vaikai, kurie užauga būdami dėmesio centre, retai stengiasi pabrėžti pagrindinį vaidmenį ar jaučia poreikį dėl jo kovoti, – sako J. James. – Nors D. Trumpas tapo vienu įtakingiausių žmonių pasaulyje, tai, atrodo, nesumažino jausmo, kad jis privalo kiekviename žingsnyje ginti savo kaip alfa patino statusą.“

Ekspertai pastebėjo ne tik tai, kad D. Trumpas pastūmė D. Markovičių, bet ir tai, kaip jis paskui pasitaisė savo švarką ir kad po incidento neužmezgė su Juodkalnijos premjeru akių kontakto. Ką nors pastūmę, žmonės paprastai stengiasi atsiprašyti ar net paaiškinti savo veiksmus, sako ekspertai.

„Po šio incidento D. Trumpo kūno kalba išduoda, kad jis jaučiasi teisus, lyg jam iš tiesų priklausytų gaujos vado statusas“, – sako J. James.

„Pagriebti ir trūktelėti“

Rankos paspaudimą su „griebimu ir trūktelėjimu“ jis praktikavo sveikindamas viceprezidentą Mike‘ą Pence‘ą rinkimų naktį ir po kelių mėnesių, kai Aukščiausiojo Teismo teisėju paskelbė Neilą Gorsuchą.

Šį D. Trumpo skiriamąjį gestą ekspertai vadina žeminančiu, agresyviu ir pasibjaurėtinu.

Pirštai suglausti kaip trikampis

Politikai, aktoriai ir kone visi vieši asmenys turi savo „poilsio pozą“, ir D. Trumpas nėra išimtis. D. Trumpui tai trikampio forma suglausti pirštai, kai pirštų galiukai liečiasi sudarydami trikampį. Tokia rankų padėtis demonstruoja valdžią, pasitikėjimą ir tikslų mąstymą.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas, dešinėje, ir Egipto prezidentas Abdel Fattah al-Sisi juokiasi per dvišalį susitikimą Rijade.

D. Trumpo rankos sudėtos trikampiu, kai jis sėdi, o kai stovi, rankų pozicija panaši, tik labiau primena raidę „O“.

„Trikampio pozicija yra „apgalvotos lyderystės“ klasika, taip D. Trumpas parodo, kad nuolat yra neapsaugotas (pasitikėjimo gestas)“, – sako ekspertai.

„Liūdnas veidas“

Gegužės 21 d. JAV prezidentas Donaldas Trumpas susitiko su Persijos įlankos bendradarbiavimo tarybos šalių lyderiais Karaliaus Abdulazizo konferencijų centre Rijade.

Dažniausiai pasitaikanti D. Trumpo veido išraiška – ypač kai jis pozuoja prieš kameras – tai atsikišęs žandikaulis, suspausta burna su nuleistais kampučiais ir į priekį įbestas žvilgsnis.

„Tokia veido išraiška, mano manymu, jis siekia parodyti, kad alfa patinas vis dar gyvas“, – sako J. James.

Pasak ekspertės, tokia išraiška populiari tarp alfa patinų gyvūnų tarpe, ypač kai jie tupi toliau nuo žemesnio rango bandos narių ir kramsnoja tą papildomą maistą, kurį gauna dėl savo aukštesnio statuso.