„Jei netinkamai įgyvendinsime „Brexit“, pakliūsime į bėdą“

S. Gabrielis pareiškė, kad pasaulis stebės, kaip Didžioji Britanija įgyvendins „Brexit“, ir jei viskas vyks ne taip, kaip priklauso, visa Europa gali „nueiti niekais“.

„Brexit“ nėra gerai, bet ekonomiškai tai mums neatsilieps taip neigiamai, kaip baiminamasi. Tai labiau psichologinė problema, o politine prasme ši problema labai didelė“, – pasakė S. Gabrielis, pabrėžęs, kad pasaulis dabar Europą vertina kaip nestabilų regioną.

„Jei „Brexit“ organizuosime ne taip, kaip priklauso, pakliūsime į bėdą. Tad dabar mums reikia užtikrinti, kad neleisime Britanijai, taip sakoma, pasilikti, gerųjų dalykų, susijusių su Europa, ir neprisiimti atsakomybės“, – pridūrė jis.

Tokie Vokietijos ekonomikos ministerijos vadovo komentarai pasirodė augančios įtampos žemyne ir Jungtinėje Karalystėje kontekste.

S. Gabrielio teigimu, derybos bus labai sudėtingos, ir Britanijai nebus leista užsitikrinti visiškos prieigos prie laisvosios rinkos ir tuo pačiu apriboti laisvą darbuotojų judėjimą.

Theresa May labai aiškiai išreiškė savo poziciją: „Brexit“ reiškia „Brexit“. Euroskeptikė, kuri per birželio mėn. įvykusį referendumą išliko neutrali, T. May teigia, kad jos vyriausybė tvirtai laikysis balsavimo rezultatų ir ketina ateinančiais metais pradėti derybas dėl išstojimo.

Šį trečiadienį Didžiojoje Britanijoje numatytas susitikimas, kuriame ministrai ketina aptarti su premjere, kaip kuo sėkmingiau įgyvendinti „Brexit“. Susitikimas vyks valstybės tarnautojų opozicijos ir augančios įtampos tarp aukšto rango pareigūnų, atsakingų už derybas, kontekste.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)