Pasak leidinio, šis asmuo buvo į ekstremistų gretas infiltravęsis agentas, padėdavęs A. B. al Baghdadi keliauti Sirijoje ir prižiūrėjęs jo slėptuvės statybą šalies šiaurės vakaruose.

Remiantis Vašingtono atskleistomis reido detalėmis, sraigtasparniais atskraidintas JAV specialiųjų pajėgų būrys vėlai šeštadienį pateko į tą kompleksą ir vijosi IS įkūrėją, sprukusį į požeminį tunelį, kuriame jis detonavo mirtininko liemenę.

Pasak „The Washington Post“, prasidėjus operacijai informatorius buvo įvykio vietoje, o po kelių dienų jis kartu su artimaisiais buvo nugabentas į saugią vietą.

Vyras, kurio tapatybė neskleidžiama, tikriausiai visą ar bent dalį 25 milijonų dolerių atlygio. Šią premiją Jungtinės Valstijos buvo pažadėjusios už informacijos apie A. B. al Baghdadi buvimo vietą suteikimą.

Be IS vadeivos manevrų, informatorius žinojo jo paskutinės slėptuvės kiekvienos patalpos išsidėstymą, nurodo laikraštis.

Leidinio žiniomis, su šaltiniu, kurį vienas pareigūnas apibūdino kaip arabą sunitą, nusigręžusį nuo IS, kai ši grupuotė nužudė jo giminaitį. Teigiama, kad jis bendradarbiavo su kurdų žvalgybos agentūromis.

Kurdai galiausiai padėjo su šiuo asmeniu susisiekti amerikiečiams. Pastarieji kelias savaites vertino jo patikimumą, o paskui pasinaudojo proga pradėti operaciją, rašo „The Washington Post“.