Kalbėdamasis su agentūra „Reuters“ JAV vadovas išvardijo temas, aptartas privačiame pokalbyje su V. Putinu. Tarp jų D. Trumpas paminėjo Izraelio saugumą, Siriją, Rusijos įvykdytą Krymo aneksiją ir išpuolius Rytų Ukrainoje, taip pat dujotiekio „Nord Stream 2“, kuriuo iš Rusijos į Vokietiją bus tiekiamos gamtinės dujos, tiesimą.

Pasak D. Trumpo, V. Putinas per pokalbį nekėlė klausimo dėl JAV Rusijai paskelbtų sankcijų, tačiau jis, esą, vis tiek svarstytų galimą jų atšaukimą, jei Rusija žengtų konkrečius žingsnius spręsdama Sirijos ir Ukrainos klausimus.

„Svarstyčiau, jei pastebėčiau kokių nors mums naudingų veiksmų. Tačiau kitu atveju apie tai negalvočiau“, – sakė D. Trumpas.

D. Trumpas pasirodė mažai suinteresuotas susitikti su Irano prezidentu Hassanu Rouhani ir aptarti susitarimo su Iranu dėl branduolinės programos sukelto ginčo, nors kiek anksčiau šį mėnesį ir išreiškė norą tai padaryti.

Iraniečiai, neišskiriant nė ryškiausio šalies lyderio Ali Khamenei, pasiūlymą atmetė, o D. Trumpas pareiškė, kad jam nesvarbu, ar pavyks susitikti su Irano lyderiais, be to, nurodė, kad jokių intencijų diskutuoti su Iranu JAV neturėjo.

Dar šiemet D. Trumpo padarytas sprendimas pasitraukti iš Irano ir galingųjų pasaulio valstybių sudaryto susitarimo dėl branduolinės programos sukėlė juntamą įtampą tarp Vašingtono ir Teherano

„Jei jie norės susitikti, puiku, bet jei nenorės, neteiksiu tam jokios reikšmės“, – sakė jis.

D. Trumpas privertė suabejoti, ar ketina susitikti su Kinijos prezidentu Xi Jinpingu per lapkritį Papua Naujojoje Gvinėjoje nusimatantį tarptautinį Azijos ir Ramiojo vandenyno šalių viršūnių susitikimą. D. Trumpas eilinį kartą užsiminė apie šiltus savo santykius su Kinijos lyderiu, tačiau taip pat paminėjo, kiek mažai nuveikta įgyvendinant jo siekį pertvarkyti JAV ir Kinijos prekybos santykius.

„Galbūt. Nesu įsitikinęs, kad tai bus numatyta. Pamatysime“, – atsakė jis, paklaustas, ar ketina susitikti su Xi Jinpingu.

JAV prezidentas taip pat pareiškė, kad nėra saistomas jokių terminų, susijusių su disputu prekybos klausimais tarp Kinijos ir jo administracijos.

„Man, kaip ir jiems, horizontas labai tolimas“, – sakė jis.