„Galbūt uždarysiu pietinę sieną!“ – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė prezidentas.

Meksika NIEKO nedaro, kad padėtų sustabdyti nelegalių imigrantų antplūdį į mūsų šalį. Jie daug kalba, bet nieko nedaro“, – pridūrė jis.

Hondūras, Gvatemala, Salvadoras taip pat daugelį metų imdavo mūsų pinigus ir nieko nedarydavo. Demokratams tai nerūpi, tokie BLOGI įstatymai“, – rašė D. Trumpas.

Naujas grasinimas uždaryti vieną judriausių pasaulio sienų, skiriančių abi šalis, palaikančias itin glaudžius ryšius prekybos ir kultūros srityse, liudija, kad D. Trumpas siekia vėl iškelti į dėmesio centrą imigraciją, artėjant 2020 metų prezidento rinkimams, per kuriuos jis sieks antros kadencijos.

Meksikos prezidentas Andresas Manuelis Lopezas Obradoras savo ruožtu nesureikšmino D. Trumpo kritikos ir pareiškė žurnalistams: „Imamės tam tikrų veiksmų šiuo klausimu.“

„Padėsime kaip tik galime. Nenorime jokios konfrontacijos su Jungtinėmis Valstijomis“, – patikino jis.

Vis dėlto A. M. Lopezas Obradoras pabrėžė, jog sprendinys priklausytų nuo „esminio atsako į migracijos priežastis“.

D. Trumpas veikiausiai kalbės apie šią problemą per vėliau ketvirtadienį vyksiantį rinkimų kampanijos mitingą Mičigane.

Trečiadienį Baltųjų rūmų šeimininkas tvirtino, kad norint sustabdyti į JAV „plūstančius žmones“ pasienyje būtina statyti naujų tvorų.

„Kitose šalyse stovima (pasienyje) su kulkosvaidžiais, paruoštais šauti. Mes to daryti negalime, – sakė jis televizijai „Fox News“. – Šiuo metu statome didžiules, labai, labai ilgas sienas ir rengiamės padaryti daug daugiau.“