Vietos žiniasklaida praneša, jog panašu, kad moteris su vaiku mirė nuo bado.

Moters, įvardijamos tik pavarde Han, ir jos šešiamečio sūnaus palaikai buvo aptikti liepos 31-ąją, praėjus maždaug dviem mėnesiams po mirties.

„Neaptikome jokių smurto ar savižudybės požymių“, – naujienų agentūrai AFP sakė Seulo policijos atstovas.

„Laukiame skrodimo rezultatų iš Nacionalinės teismo ekspertizės tarnybos“, – pridūrė jis.

Iš Šiaurės Korėjos pabėgę asmenys gali pretenduoti į socialinę paramą. Visgi daugeliui jų sunkiai sekasi integruotis į Pietų Korėjos visuomenę.

Ketvirtą dešimtį ėjusi moteris prieš du mėnesius paėmė iš savo banko sąskaitos ten laikytus 3 858 vonus (2,85 euro), rašo laikraštis „Dong-A Ilbo“.

Anot leidinio, ji ilgiau nei metus nemokėjo už buto nuomą ir dujas, o bute buvusiame šaldytuve nebuvo rasta jokio maisto.

Kaip rašo „Dong-A Ilbo“, moteris pabėgo į Pietų Korėją per Kiniją ir Tailandą 2009-aisiais. Vėliau ji ištekėjo už korėjiečių ir kinų kilmės vyriškio ir persikėlė į Kiniją. Pernai po skyrybų ji su sūnumi sugrįžo į Seulą, tačiau niekaip negalėjo įsidarbinti.

Policija „Dong-A Ilbo“ pateiktos informacijos nepatvirtino.

Pietų Korėja yra ketvirta pagal dydį Azijos ekonomika, tačiau pastaraisiais metais čia dažnai pranešama apie panašias tragedijas, kai ištisos šeimos miršta dėl skurdo ir socialinės izoliacijos.

Praėjusiais metais paskelbti oficialūs duomenys parodė, kad pabėgėliai iš Šiaurės Korėjos dėl patiriamų psichologinių traumų, izoliacijos ir finansinių sunkumų linkę žudytis triskart dažniau nei pietų korėjiečiai.