Pareigūnai areštavo šešis žmones, kaltinamus sąmokslu paimti įkaitais Giuseppe Spinelli, vieną artimiausių S.Berlusconi sąjungininkų, ir jo žmoną Anną.

Trys užpuolikai vėlai ketvirtadienį įsibrovė į G.Spinelli butą. Anksti penktadienį jie privertė G.Spinelli paskambinti S.Berlusconi ir pareikalavo išpirkos už poros paleidimą.

Mainais į išpirką užpuolikai taip pat pasiūlė perduoti dokumentus, kurie, pasak jų, panaikintų kaltės pripažinimo nuosprendį dėl kyšininkavimo, paskelbtą vienai buvusio premjero kompanijų, praneša žiniasklaida.

Užpuolikai, kurie G.Spinelli stebėjo nuo birželio, po kelių valandų išvyko, pasiėmę pastate įrengtų vaizdo kamerų nufilmuotą medžiagą.

41 metų G. Spinelli yra vienas artimiausių S.Berlusconi draugų. Žiniasklaidos magnatas, kuris šiuo metu yra teisiamas už tai, kad sumokėjo 17-metei už seksą, patikėjo savo finansininkui teikti pinigines dovanas jaunoms į jo vakarėlius pakviestoms merginoms.

Buvusio premjero advokatai iki pat šeštadienio nepranešė policijai apie įkaitų pagrobimą ir bandymus išgauti išpirką, nurodo žiniasklaida.

Įsibrovėliai teigė, kad jų turimi dokumentai panaikintų pernai priimtą teismo sprendimą, kuriuo vienai S.Berlusconi šeimos kompanijų buvo nurodyta sumokėti 560 mln. eurų konkuruojančiai grupei - kaip kompensaciją už korumpuotą veiklą mūšyje dėl kompanijų susiliejimo.