Rusijos Dūmos tarptautinių santykių komiteto pirmininkas Aleksejus Puškovas pakomentavo Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės pareiškimą, kad Lietuva neprisidės prie bendros su Rusija koalicijos prieš „Islamo valstybę“.

D. Grybauskaitė pareiškė, kad Lietuva nedalyvaus koalicijoje su Rusija prieš „Islamo valstybę“. Prajuokino. Kam ta Lietuva reikalinga? Jos niekas ten nekviečia“, – socialiniame tinkle „Twitter“ šeštadienį parašė jis.

Kaip praneša naujienų agentūra „RIA Novosti“, A. Puškovas negailėjo ironijos Baltijos šalių atsisakymo bendradarbiauti reikšmingumui „Kas dar nedalyvaus koalicijoje? Latvija ir Lietuva? Rakoje šiandien šventė. Būtent šių dviejų šalių labiausiai bijo „Islamo valstybė“, - pridūrė jis.

DELFI primena, kad D. Grybauskaitė penktadienį pareiškė, kad Lietuva nedalyvautų bendroje koalicijoje su Rusija prieš „Islamo valstybės“ grupuotę, kol Maskva vykdo agresyvius veiksmus Ukrainoje ir Gruzijoje.

„Jokiose naujose koalicijose, kuriose dalyvauja ar nori dalyvauti Rusija (...), Lietuva nedalyvaus“, - žurnalistams sakė D.Grybauskaitė Palangoje po susitikimo su Latvijos ir Estijos prezidentais.

Prezidentė sakė, kad Rusija „iki šiol okupuoja kitos šalies teritoriją ir vykdo kitoje šalyje, net dviejose - Gruzijoje ir Ukrainoje, tiesioginius karinius veiksmus“.

Sprendimą nesijungti prie išplėstinės kovai su „Islamo valstybe“ suburtos koalicijos priėmė ir Estija bei Latvija.

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as kitą savaitę ketina susitikti su Jungtinių Valstijų ir Rusijos prezidentais aptarti kovą su „Islamo valstybe“. Raginimai suvienyti jėgas sustiprėjo po išpuolių Paryžiuje, per kuriuos žuvo 129 žmonės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11226)