„Pirma išvykau, bijojau, kad taip paprastai nepaleis, o tada parašiau prašymą atleisti“, – pasakoja laidų vedėja.

L. Gildejeva NTV kanale vedė laidą „Sevodnia“. Iki 2013 metų ji vedę laidą su Aleksejumi Pivovarovu. Žurnalistė du kartus buvo apdovanota Rusijos prezidento už „nuopelnus vystant masinio informavimo priemones ir ilgametį kokybišką darbą“ „informuojant visuomenę ir aktyvią veiklą ugdant Rusijos Federacijos pilietinę visuomenę“.

Rusijos televizijos eteryje pasirodė protestuotoja su plakatu prieš karą Ukrainoje

Vienos iš pagrindinių Rusijos valstybinių televizijų darbuotoja pirmadienį įsiveržė į studiją per žiūrimiausią vakaro žinių laidą, laikydama plakatą su užrašu „Karui – ne“, mėgindama pasmerkti Maskvos kariuomenės veiksmus Ukrainoje.

Šis itin neįprastas incidentas įvyko vyriausybės griežtai kontroliuojamoje televizijoje „Pervyj kanal“. Jos pagrindinė vakaro žinių laida „Vremia“, prasidedanti 21 val. vietos (20 val. Lietuvos) laiku, yra žiūrima milijonų žmonių visoje šalyje, ypač vyresnių.

Sulaikymus per opozicijos protestus stebinti grupė „OVD-Info“ nurodė, kad ši protestuotoja yra Marina Ovsianikova. Nurodoma, kad dirba viena iš „Pervyj kanal“ redaktorių ir kad dabar ji policijos nuovadoje.

Incidentas įvyko laidos vedėjai Jekaterinai Andrejevai perėjus prie reportažo apie santykius su Baltarusija. M. Ovsianikova, vilkėjusi tamsų darbo kostiumėlį, užbėgo jai už nugaros, laikydama savadarbį plakatą.

Po anglišku užrašu „No War“ („Karui – ne“) rusiškai buvo parašyta: „Sustabdykite karą. Netikėkit propaganda. Čia jie jums meluoja.“

Plakato apačioje buvo angliškas užrašas „Russians against war“ („Rusai prieš karą).


Protestuotoja spėjo ištarti kelias frazes, įskaitant „Sustabdykite karą!“, o tuo metu J. Andrejeva, dirbanti žinių laidose nuo 1998 metų, mėgino pertraukti M. Ovsianikovą, kalbėdama garsiau.

Tuomet kanalas greitai perjungė vaizdą į reportažą iš vienos ligoninės.

Valstybinės naujienų agentūros TASS išplatintame pranešime „Pervyj kanal“ nurodė, kad „įvyko incidentas su pašaline moterimi kadre. Atliekamas vidinis patikrinimas.“

TASS citavo vieną šaltinį teisėsaugos tarnybose, sakiusį, kad moteris buvo sulaikyta ir bus apkaltinta pagal įstatymą, draudžiantį viešus veiksmus, „diskredituojančius Rusijos ginkluotųjų pajėgų naudojimą“.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas vasario 24-ąją pasiuntė pajėgas į kaimyninę Ukrainą, pareiškęs, kad vykdoma „speciali karinė operacija“, kurios tikslas – šalies „demilitarizacija“ ir „denacifikacija“. Maskva griežtai laikosi pozicijos nevadinti šios kampanijos „karu“ ir priėmė įstatymą, numatantį įkalinimą ir baudas už „melagienas“ apie Rusijos kariuomenės veiksmus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją