Tai penktadienį pranešė portalas „rbc.ua“, remdamasis Norvegijos leidiniu „Dagbladet“.

Buvęs samdinys teigia važiavęs į Švediją nusipirkti pigesnių cigarečių. Kadangi rusas neturi leidimo gyventi Švedijoje, šios šalies pareigūnai jį sulaikė.

„Jis manė, kad gali nuvažiuoti į Švediją. Deja, prieglobsčio prašytojai neturi tokios galimybės. Jis atsiprašo už šį nesusipratimą ir tikisi, kad netrukus bus perduotas atgal į Norvegiją“, – sakė A. Medvedevo advokatas Brynjulfas Risnesas.

Anot teisininko, šis incidentas neturėtų atsiliepti jo kliento prašymo suteikti prieglobstį Norvegijoje svarstymui.

Tai jau ne pirmas A. Medvedevo sulaikymas. Naktį į vasario 22-ąją Osle prie aludės „Andy`s“ jis buvo sulaikytas už muštynes. Pasak policijos atstovų, rusas elgėsi agresyviai ir susimušė su kitu užeigos lankytoju. Norvegijos prokuratūros duomenimis, buvęs „Vagner“ samdinys priešinosi pareigūnams ir spyrė vienam ar keliems iš jų. A. Medvedevas buvo apklaustas, bet savo kaltės nepripažino. Po apklausos jis buvo paleistas.

Šių metų sausio 16 d. Norvegijos valdžia pranešė, kad A. Medvedevas neteisėtai kirto šalies sieną ir paprašė prieglobsčio. Jis buvo apklaustas Norvegijos pareigūnų kaip galimas Rusijos karo nusikaltimų Ukrainoje liudytojas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją