Išpuolio vykdytojai antradienį maždaug 17 val. 30 min. vietos laiku automobiliu rėžėsi į kelių policijos postą prie Magaso miesto Ingušijoje, o paskui puolė policininkus peiliais, pranešė regiono vyriausybė.

Per programėlę „Telegram“ vėlai trečiadienį paskelbtame „Amaq“ pareiškime sakoma, kad šie vyrai yra „du „Islamo valstybės“ kovotojai“ ir kad jie nužudė du pareigūnus, o dar kažkiek policininkų sužeidė.

Ingušijos regiono vyriausybė ir tyrėjai sakė, kad vienas policininkas nuo patirtų sužeidimų mirė. Antro policininko žūtis oficialiai nepatvirtinta.

Atakos vykdytojai yra garsus rankų lenkimo sportininkas Achmedas Imagoževas ir Mikailas Mizijevas, Ingušijos gyventojai ir Rusijos piliečiai.

M. Mizijevą nušovė policija, o A. Imagoževas yra ligoninėje, nurodė Ingušijos vyriausybė.

Gubernatorius antradienį vakare peikė regiono policiją ir sakė, kad incidentą Naujųjų metų išvakarėse, kurios Rusijoje yra didžiulė šventė, nulėmė nekompetentingumas, o pareigūno žūtį – aplaidumas. Žuvęs pareigūnas buvo be apsauginių šarvų.

Įsakydamas sustiprinti saugumo priemones gubernatorius nurodė, kad vienas užpuolikų dirbo apsaugininku vietos kultūros centre.

Pradėtas tyrimas dėl pasikėsinimo nužudyti policijos pareigūnų, bet terorizmo, kaip atakos motyvo, tyrėjai nemini.

Šiaurės Kaukazas islamo ekstremizmo židiniu tapo subyrėjus Sovietų Sąjungai. Šalia Ingušijos esančioje Čečėnijoje vyko du separatistiniai karai.

Daug radikalių islamistų iš šio regiono pastaraisiais metais nuvyko į Iraką ir Siriją prisidėti prie IS ar kitų džihadistų grupuočių.

IS Šiaurės Kaukazą laiko savo „kalifato“ dalimi ir yra prisiėmusi atsakomybę už kelias atakas. Naujausia tokia ataka buvo policijos užpuolimas netoli Čečėnijos prezidentūros rūmų birželio mėnesį.

Rusijos pareigūnai dažnai nepripažįsta šių atakų teroro aktais.